ΕΥΠ: 100 πράκτορες παίρνουν φύλλο πορείας για την ΕΛ.ΑΣ. – Το σκεπτικό και οι αντιδράσεις


«Φύλλο πορείας» για την Ελληνική Αστυνομία παίρνουν 100 πράκτορες της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών.

Στελέχη της λεωφόρου Κατεχάκη σημειώνουν στο Νewsbomb ότι πρόκειται για περίπου 100 υπαλλήλους της ΕΥΠ (από τη δεξαμενή του μόνιμου προσωπικού) και όχι για αστυνομικούς που ήταν αποσπασμένοι στις ελληνικές μυστικές υπηρεσίες. Οι ίδιες πηγές προσθέτουν ότι οι 100 πράκτορες θα τοποθετηθούν σε υπηρεσίες της Ασφάλειας που είναι επιφορτισμένες με την αντιμετώπισης της εγκληματικότητας. Οι πράκτορες αυτοί θα ανήκουν πλέον αποκλειστικά στην Αστυνομία και δεν θα συνεργάζονται με την ΕΥΠ.

Οι μετατάξεις προβλέπονται σε τροπολογία που κατατέθηκε για ψήφιση από το υπουργείο Εσωτερικών. Αρμόδιες πηγές από τη λεωφόρο Κατεχάκη αναφέρουν ότι «η απόφαση ελήφθη στο πλαίσιο της προσπάθειας που γίνεται αφενός η ΕΥΠ να ασχολείται αμιγώς με θέματα εθνικής ασφάλειας και όχι με θέματα εσωτερικού ενδιαφέροντος και αφετέρου για να ενισχυθούν οι υπηρεσίες της Αστυνομίας με στελέχη που διαθέτουν εμπειρία στη συλλογή, ανάλυση και επεξεργασία πληροφοριών».

Από την άλλη πλευρά οι μετατάξεις έχουν προκαλέσει έντονες αντιδράσεις από μερίδα συνδικαλιστών της ΕΥΠ που ερμηνεύουν τις μετακινήσεις ως μία προσπάθεια να φύγουν από τις μυστικές υπηρεσίες οι «ανεπιθύμητοι».

Αναλυτικά η τροπολογία του υπουργείου Εσωτερικών αναφέρει:

«Το. προσωπικό που υπηρετεί στην Υποδιεύθυνση Γ της Διεύθυνσης Β, Συλλογής και Ανάλυσης Πληροφοριών (Δ.ΣΥ.Α.Π-Β) υποπερ. αγ’ περ. α’ παρ. 1 του άρθρου του π.δ. 1/2017 (Α’ 2) και στα γραφεία των Περιφερειακών Μονάδων Υποστήριξης Υποδιεύθυνσης Γ’ υποπερ. βα’ περ. παρ. του άρθρου του ιδίου ως άνω π.δ., όπως εξειδικεύεται Εσωτερικό Κανονισμό καιτον συνημμένο αυτόν Πίνακα Σύνθεσης και Κατανομής του Προσωπικού Ε.Υ.Π., μετατάσσεται σε Κεντρικές Περιφερειακές Υπηρεσίες Ελληνικής Αστυνομίας και ιδίως αυτές που ασκούν αρμοδιότητες δημόσιας και κρατικής ασφάλειας, κατά παρέκκλιση κάθε γενικής ειδικής διάταξης, ίδια εργασίας, συνιστώμενες προσωποπαγείς Θέσεις πολιτικού προσωπικού, οι καταργούνται καθ’ οιονδήποτε τρόπο αποχώρηση των υπαλλήλων που τις κατέχουν.»

Σύμφωνα με την αιτιολογική έκθεση για το Άρθρο 10 με την «αξιολογούμενη ρύθμιση επιδιώκεται ενίσχυση του ανθρώπινου δυναμικού Ελληνικής Αστυνομίας με μετάταξη σε αυτήν έμπειρου πολιτικού προσωπικού που διαθέτει απαραίτητη τεχνογνωσία που άπτονται της αποστολής της, όπως συλλογή και ανάλυση πληροφοριών, σχετικών πρόληψη απειλών από εγκληματική δράση ατόμων και ομάδων».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ