Γονείς αγνοούμενα παιδιά: Πώς διαχειρίζονται οι γονείς την εξαφάνιση του παιδιού τους;

Καθώς περισσότερα παιδιά αναφέρονται ως αγνοούμενα κατά τις γιορτές, ένας ψυχίατρος προσφέρει συμβουλές για τη διατήρηση της ψυχικής υγείας στους γονείς των εξαφανισμένων παιδιών. “Είναι ένας φόβος που μπορώ μόνο να φανταστώ — πώς πρέπει να είναι να λείπει ο αγαπημένος σας, ειδικά ένα παιδί, και να μην ξέρετε πού είναι, τι του συμβαίνει και τι μπορεί να του συμβεί”, είπε ο Δρ. Χάρι Κροφτ. Ο Κροφτ είπε ότι είναι σημαντικό για τους γονείς να περιμένουν την έρευνα για την εξαφάνιση των παιδιών τους για να μοιραστούν τα συναισθήματά τους. “Είτε πρόκειται για την οικογένεια, τους φίλους, την εκκλησία ή ακόμα και την εύρεση μιας οργάνωσης που ασχολείται με τα χαμένα παιδιά. Αυτό μπορεί να σας βοηθήσει στο να έχετε κάποιον να σας ακούει. Όταν κρατάμε αυτά τα συναισθήματα μέσα μας, γίνονται πιο μεγεθυντικά και φοβισμένα, και εμείς φοβόμαστε, φοβόμαστε και πέφτουμε σε κατάθλιψη”.

Ο Croft είπε ότι είναι επίσης απαραίτητο να φροντίζετε τον εαυτό σας. “Αυτό που οι περισσότεροι γονείς έχουν την τάση να κάνουν είναι να αποσυρθούν. Δεν τρώνε σωστά. Δεν κοιμούνται σωστά. Σταματούν να κάνουν πράγματα στη ζωή που έχουν συνηθίσει να κάνουν, όπως η άσκηση ή η παρακολούθηση τηλεόρασης. Αντίθετα, κάθονται με φόβο όλη την ώρα. Υπάρχει επίσης μια τάση να μουδιάζει ο πόνος, είτε με το ποτό είτε με τη λήψη ναρκωτικών όταν αυτό θα κάνει τα πράγματα χειρότερα”. Είναι σημαντικό η οικογένεια και οι φίλοι να γίνουν ένα ισχυρό σύστημα υποστήριξης. “Σημαντικό δεν είναι αυτό που λένε οι άνθρωποι, αλλά το γεγονός ότι είναι εκεί για να ακούσουν. Πολλοί μπορεί να αισθάνονται ότι δεν ξέρουν τι να πουν ή τι να κάνουν για να νιώσουν καλύτερα. Μόνο που είσαι εκεί θα κάνει κάποιον να νιώσει καλύτερα”.

Πώς χειρίζονται οι γονείς μια ενδεχόμενη απώλεια;

Ο Κροφτ είπε ότι είναι επίσης σημαντικό να σημειωθεί ότι οι γονείς δεν μπορούν ποτέ να προετοιμαστούν για ένα τραγικό τέλος. “Δεν έχει σημασία πόσο χρόνο παίρνει το μεσαίο μέρος. Μπορεί να χρειαστούν ώρες, μέρες, εβδομάδες, μήνες ή και χρόνια. Φαίνεται ότι όταν το τελικό αποτέλεσμα είναι τραγικό, θα είχατε όλο αυτό τον χρόνο να προετοιμαστείτε, αλλά αυτό δεν ισχύει. Είναι σαν να γνωρίζετε κάποιον που είναι ανίατος και ξέρετε ότι τελικά θα περάσει. Όποτε συμβαίνει, θα μπορούσε να είναι εξίσου ισχυρό. Ο χρόνος μόνος δεν διευκολύνει εάν το αποτέλεσμα είναι τραγικό”. Η εύρεση μιας ομάδας υποστήριξης όπου άλλοι έχουν περάσει από μια κατάσταση όπως αυτή θα ήταν πολύ χρήσιμη. Ο Croft δήλωσε επίσης ότι υπάρχουν μακροπρόθεσμες επιπτώσεις στην ψυχική υγεία των γονέων, ακόμη και αν το αποτέλεσμα δεν είναι τραγικό.

“Εάν το αποτέλεσμα είναι καλό, συχνά, τις περισσότερες φορές, η συμβουλευτική και η θεραπεία θα μπορούσαν να είναι πραγματικά χρήσιμες. Μπορεί να μην συμβεί αμέσως, αλλά στην πορεία μπορεί να εμφανιστούν άλλα συναισθήματα που είναι δύσκολο να αντιμετωπιστούν. Στην αρχή, σκέφτεσαι: «Είμαι χαρούμενος που είναι αβλαβείς και καλά.» Αλλά μετά μπορεί να θυμώνω πολύ όταν σκέφτομαι ότι το παιδί μου ή το αγαπημένο μου πρόσωπο εξαφανίστηκε εξαρχής”. Ο Croft είπε ότι η διαταραχή μετατραυματικού στρες μπορεί να γίνει ένα εμπόδιο που πρέπει να ξεπεραστεί. “Οι άνθρωποι μπορεί να γίνουν πολύ επιφυλακτικοί και καχύποπτοι για τα πράγματα που συμβαίνουν γύρω τους μετά την επιστροφή του αγαπημένου τους προσώπου. Ο καλύτερος τρόπος να το διαχειριστείς αυτό είναι να αναζητήσεις συμβουλευτική”.

Συμβουλές από εκπρόσωπο της επιβολής του Νόμου

Ο σερίφης της κομητείας Bexar Javier Salazar είπε ότι εάν το παιδί σας λείπει, είναι σημαντικό να καλέσετε πρώτα τις αρχές επιβολής του νόμου και να παραμείνετε σε επικοινωνία. “Υπάρχει ένας μύθος εκεί έξω που λέει ότι πρέπει να περιμένουμε 24 ώρες πριν μπορέσουμε να αναφέρουμε την εξαφάνισή τους. Αυτό δεν είναι αλήθεια. Άνθρωποι μπορεί να λείπουν σε οποιαδήποτε ηλικία. Επίσης, έχουμε μια ανησυχητική τάση όπου οι άνθρωποι δημιουργούν φυλλάδια με τα προσωπικά τους στοιχεία επικοινωνίας και οι απατεώνες προσπαθούν να εκμεταλλευτούν το πένθος. Να βάζετε πάντα τα στοιχεία επικοινωνίας του αριθμού έκτακτης ανάγκης ή μιας δικηγορικής υπηρεσίας. Το τελευταίο πράγμα που θέλουμε είναι οι γονείς να δέχονται αυτό το τηλέφωνο στις 2 το πρωί, μετά να εξαπατηθούν χωρίς χρήματα και πιθανώς να τεθούν σε κίνδυνο. Συνεχίστε να παλεύετε για το παιδί σας. Αν αυτό σημαίνει να τηλεφωνείτε στις υπηρεσίες επιβολής του νόμου κάθε μέρα, αυτό πρέπει να κάνετε”.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here