Γιορτές καρδιά: Οι ΗΠΑ έχουν περισσότερους θανάτους από καρδιακή προσβολή Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά


Αυτή η εποχή του χρόνου μπορεί να είναι επώδυνη για την καρδιά. Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν περισσότερους θανάτους από καρδιακή προσβολή μεταξύ των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς από οποιαδήποτε άλλη εποχή του χρόνου. Επομένως η Αμερικανική Καρδιολογική Εταιρεία (AHA) προσφέρει μερικές συμβουλές για την υγεία των γιορτών. “Οι διακοπές είναι μια πολυάσχολη, συχνά αγχωτική, ώρα για τους περισσότερους από εμάς”, είπε ο Δρ Ντόναλντ Λόιντ-Τζόουνς, εθελοντής πρόεδρος της AHA. “Η ρουτίνα διαταράσσεται. Μπορεί να έχουμε την τάση να τρώμε και να πίνουμε περισσότερο και να ασκούμαστε και να χαλαρώνουμε λιγότερο. Επίσης, μπορεί να μην ακούμε το σώμα μας ή να προσέχουμε τα προειδοποιητικά σημάδια, νομίζοντας ότι μπορεί να περιμένει μέχρι το νέο έτος. Όλα αυτά μπορεί να είναι συμβάλλει στην αύξηση του κινδύνου για καρδιακή προσβολή αυτή την εποχή του χρόνου”.

Αυτό μπορεί να είναι ακόμη μεγαλύτερο για τους ανθρώπους που δεν κατάφεραν να είναι με την οικογένεια και τους φίλους πέρυσι λόγω περιορισμών για την COVID-19, σημείωσε σε δελτίο τύπου της ένωσης. “Είναι απίστευτα σημαντικό να γνωρίζουμε αυτούς τους κινδύνους”, είπε ο Lloyd-Jones, ο οποίος είναι επίσης επικεφαλής της προληπτικής ιατρικής στην Ιατρική Σχολή Feinberg του Πανεπιστημίου Northwestern, στο Σικάγο. “Λάβετε μερικά απλά βήματα που μπορούν να σας βοηθήσουν να διατηρήσετε την καρδιά σας υγιή με πολλά να γιορτάσετε το νέο έτος.”

Ο Lloyd-Jones προσφέρει αυτές τις ιδέες για να παραμείνετε πιο ασφαλείς:

  • Αναγνωρίστε τα προειδοποιητικά σημάδια: Είναι σημαντικό να γνωρίζετε τα σημάδια της καρδιακής προσβολής — διαφέρουν σε άνδρες και γυναίκες — και να καλέσετε αμέσως το 911. Όσο πιο γρήγορα ένα άτομο αρχίσει να λαμβάνει θεραπεία, τόσο μεγαλύτερες είναι οι πιθανότητες επιβίωσης και πρόληψης της καρδιακής βλάβης.
  • Κάντε τα πάντα με μέτρο: Κατά τη διάρκεια των διακοπών, τρώτε και πίνετε με μέτρο, προσπαθήστε να επιλέγετε υγιεινές τροφές και προσέχετε την πρόσληψη νατρίου.
  • Φροντίστε τον εαυτό σας: Στόχος να μειώσετε το άγχος από τις οικογενειακές αλληλεπιδράσεις, τις οικονομικές δυσκολίες, τα ταραχώδη προγράμματα, τα ταξίδια και άλλες προκλήσεις κατά τη διάρκεια των διακοπών.
  • Φροντίστε να ασκείστε: Βρείτε δημιουργικούς τρόπους για να είστε δραστήριοι, όπως να κάνετε μια οικογενειακή βόλτα ή άλλη διασκεδαστική δραστηριότητα που μπορείτε να κάνετε με τα αγαπημένα σας πρόσωπα.
  • Επιμείνετε στα φάρμακά σας: Οι πολυάσχολες διακοπές μπορεί να οδηγήσουν σε παράλειψη φαρμάκων, να τα ξεχάσετε όταν λείπετε από το σπίτι ή να μην ξαναγεμίσετε εγκαίρως. Είναι επίσης σημαντικό να παρακολουθείτε τους αριθμούς της αρτηριακής σας πίεσης.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ