Εσωτερική έρευνα για τον θάνατο του Ρουμάνου που τσιμέντωσε τη Μόνικα Γκιους


Νεκρός βρέθηκε στο κελί του ο Ρουμάνος που κατηγορείτο ότι «τσιμέντωσε» τη φίλη του

Εσωτερική έρευνα διατάχθηκε στις φυλακές Ναυπλίου για να διερευνηθούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες απαγχονίστηκε ο 39χρονος Ρουμάνος που κατηγορείται για τη δολοφονία της 42χρονης συντρόφου του, Μόνικα Γκιους, η οποία βρέθηκε τσιμεντωμένη στο σπίτι της στην Κυπαρισσία.

Πηγές από τη λεωφόρο Κατεχάκη αναφέρουν ότι ο 39χρονος κρατούνταν σε κελί μαζί με τρεις Έλληνες, με τους οποίους διατηρούσε καλή σχέση. Το κελί του βρίσκεται σε μία ακτίνα των φυλακών, όπου μένουν κυρίως κρατούμενοι που εργάζονται στο σωφρονιστικό κατάστημα. Ο 39χρονος δεν είχε ζητήσει βοήθεια από ψυχολόγο και δεν έπαιρνε φαρμακευτική αγωγή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το πρωί της Κυριακής ξύπνησε χωρίς να έχει διαφορετική συμπεριφορά σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες. Τις πρωινές ώρες έκανε εργασίες στη φυλακή και λίγο μετά τις 10.30 επέστρεψε στο κελί του. Στις 12.25 μπήκε στο μπάνιο, άνοιξε τη βρύση για να τρέχει το νερό και να νομίζουν οι συγκρατούμενοί του ότι κάνει μπάνιο και κατόπιν τύλιξε ένα σεντόνι στο λαιμό του και κρεμάστηκε από τα κάγκελα.

Το συμβάν αποκαλύφθηκε από σωφρονιστικό υπάλληλο που τον αναζήτησε και τον βρήκε απαγχονισμένο. Αν και δεν υπάρχουν στοιχεία που να δείχνουν ότι μπορεί να μην πρόκειται για αυτοκτονία, διατάχθηκε εσωτερική έρευνα για να εξεταστούν όλα τα ενδεχόμενα. Ο 39χρονος είχε κάποιες προστριβές με κρατουμένους των φυλακών, ωστόσο, όπως εξηγούν αρμόδιες πηγές, αυτό είναι κάτι σύνηθες που δεν οδηγεί από μόνο του σε συμπεράσματα.

Η ιατροδικαστική εξέταση που διατάχθηκε από την πρώτη στιγμή είναι αυτή που μπορεί να επιβεβαιώσει επίσημα την εκδοχή της αυτοκτονίας. Για το περιστατικό έχει ενημερωθεί ο αρμόδιος Εισαγγελέας.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ