«Ψευτογιατρός»: Απολογείται σήμερα για «ξέπλυμα» χρήματος


Το ανακριτικό γραφείο θα περάσει σήμερα το πρωί ο «ψευτογιατρός» μετά την προθεσμία που έλαβε την περασμένη Δευτέρα προκειμένου να απολογηθεί για το αδίκημα της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα.

Ο 48χρονος Dr Kontos βρίσκεται αντιμέτωπος με το ενδεχόμενο παράτασης της προσωρινής του κράτησης για τη νέα δικογραφία, ενώ την ίδια στιγμή δικάζεται ήδη στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας για 12 ανθρωποκτονίες και 14 απόπειρες ανθρωποκτονίας «ασθενών» του.

Ο «μαϊμού γιατρός» ερευνάται για το αδίκημα του ξεπλύματος «μαύρου» χρήματος, καθώς σύμφωνα με το βούλευμα που τον παρέπεμψε σε δίκη για την πρώτη δικογραφία, κατάφερε να αποσπάσει ποσό 838.175 ευρώ από τα θύματά του. Σημειώνεται, ότι κανονικά αποφυλακίζεται στις 16 Δεκεμβρίου, όταν και λήγει το 18μηνο προσωρινής του κράτησης, εφόσον το δικαστήριο δεν έχει εκδώσει απόφαση.

Ωστόσο, την πορεία των πραγμάτων ενδέχεται να ανατρέψει η νέα δικογραφία που άνοιξε σε βάρος του, αφού μετά την απολογία του στον ανακριτή θα αποφασιστεί το εάν θα του επιβληθεί δεύτερη προφυλάκιση για διαφορετική αιτία. Στην περίπτωση αυτή θα παραταθεί η προσωρινή του κράτηση για 18 ακόμη μήνες, όπου στο μεταξύ θα έχει εκδοθεί και η απόφαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας.

Στο μεταξύ, αύριο συνεχίζεται και η δίκη του ενώπιον του ΜΟΔ της Αθήνας. Στην προηγούμενη συνεδρίαση ο τελευταίος μάρτυρας που εξετάσθηκε αποκάλυψε τη δράση του «ψευτογιατρού» ακόμη και εντός δημόσιων νοσοκομείων.

Σύμφωνα με τον μάρτυρα, που ήταν γιος θύματος του «ψευτογιατρού», ο πατέρας του είχε νοσήσει από καρκίνο του πνεύμονα και… ανακάλυψε τον «ψευτογιατρό» μέσω ενός χειρούργου στον Ευαγγελισμό. «Τον κ. Κοντοστάθη δεν τον γνωρίζω. Τον είδα μόνο μία φορά εξ αποστάσεως στον Ευαγγελισμό στον 5ο όροφο στη χειρουργική κλινική. Ο πατέρας μου είχε καρκίνο στον πνεύμονα, αφαίρεσε μισό πνεύμονα και μετά έκανε χημειοθεραπείες μέχρι το Σεπτέμβριο του 2014. Ένας χειρούργος του Ευαγγελισμού του σύστησε Κοντοστάθη. Ήμουν παρών όταν γνώρισε πρώτη φορά τον κατηγορούμενο» ανέφερε ο μάρτυρας.

Όπως εξήγησε, η υγεία του πατέρα του ήταν ήδη επιβαρυμένη όταν μπήκε στο δρόμο του ο Dr Kontos. «Τον γνώρισε όταν ήταν σε οριακή κατάσταση, είχε πάρει την κατιούσα, ήταν με ένα πνεύμονα και έπαιρνε και οξυγόνο. Ο πατέρας μου είχε κατιούσα πορεία διότι κάπνιζε τέσσερα πακέτα την ημέρα. Όταν γνώρισε τον κατηγορούμενο, είχε γίνει μετάσταση στον πνεύμονα, είχε έξι μήνες, ένα χρόνο ζωής» είπε και συμπλήρωσε πως ο διεθνούς φήμης Dr Kontos έδινε στο πατέρα του σκευάσματα για να πολεμήσει τον καρκίνο.

«Πήγαμε πέντε φορές στο Κορωπί. Τις τέσσερις του έδωσε ένα μπουκαλάκι με σκεύασμα δεν ξέρω τι ήταν. «Του είπα πιστεύεις αυτά τα πράγματα; Ήταν όμως ένας άνθρωπος, που έχει φτάσει σε αυτό το σημείο, το οριακό και αποφάσισε να σταματήσει τις χημειοθεραπείες και πιάστηκε από τον κατηγορούμενο. Μας έλεγε ότι «θα πάρω αυτό το σκεύασμα» και πως «είναι πολύ καλός ο γιατρός». Είχε ένα γιατρό από το χωριό που του έλεγε «μην πιάνεσαι με κουταμάρες και κάνεις βλακείες». Ωστόσο, ο πατέρας συνέχιζε τη φθίνουσα πορεία του. Όταν τελικά δεν έβλεπε καλυτέρευση και κατάλαβε ότι όλα αυτά ήταν ψέματα, γύρισε και μου είπε «παιδί μου έχεις δίκιο». Δυστυχώς, τον έχασα τον Μάρτιο του 2016» είπε κλείνοντας την κατάθεση του.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ