Πανεπιστήμιο Yale Ερευνητές: Δοκιμάζουν τώρα στελέχη ρινικού εμβολίου κατά των στελεχών της covid σε ζωικά μοντέλα


Πανεπιστήμιο Yale Ερευνητές: Οι παραλλαγές Omicron και delta της covid -19 ερευνώνται για την αποτελεσματικότητα των υπαρχόντων εμβολιασμών και ενισχυτών έναντι των αναδυόμενων νέων στελεχών του SARS-CoV-2. Μια προστασία από τον ταχέως μεταλλασσόμενο νέο κορωνοϊό μπορεί να είναι δυνητική μέσω ρινικών εμβολίων, σύμφωνα με ερευνητές νέας μελέτης που δημοσιεύτηκε στο Science Immunology. «Μια νέα απάντηση στον ταχέως μεταλλαγμένο ιό μπορεί να βρεθεί ακριβώς στην πόρτα των πνευμόνων μας», δήλωσε σε δελτίο τύπου ο Akiko Iwasaki του Πανεπιστημίου Yale, καθηγητής Ανοσοβιολογίας Waldemar Von Zedtwitz και ανώτερος συγγραφέας της μελέτης.

Οι ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Yale συνεργάστηκαν με την Ιατρική Σχολή Icahn στο Όρος Σινά στη Νέα Υόρκη και βρήκαν ότι ο ενδορινικός εμβολιασμός μπορεί να παρέχει ευρεία προστασία έναντι των ετερόλογων αναπνευστικών ιών σε ποντίκια, σύμφωνα με δελτίο τύπου.

Οι συγγραφείς της μελέτης εξήγησαν σε μια ανακοίνωση ότι οι βλεννογόνοι έχουν τη δική τους γραμμή άμυνας που μπορεί να καταπολεμήσει τα παθογόνα που μεταδίδονται από τον αέρα ή τα τρόφιμα.

Ο βλεννογόνος ιστός παράγει κύτταρα που εκκρίνουν ανοσοσφαιρίνη Α (IgA), ένα αντίσωμα που καταπολεμά τις ασθένειες.

Αυτά τα αντισώματα δρουν τοπικά στις βλεννογόνες επενδύσεις στη μύτη, τους πνεύμονες και το στομάχι με τρόπους που διαφέρουν από τα εμβόλια, τα οποία προκαλούν μια ανοσολογική απόκριση σε όλο το σύστημα, ανέφεραν οι ερευνητές στην ανακοίνωση.

Η ομάδα των ερευνητών σημείωσε ότι οι μελέτες έχουν τεκμηριώσει καλά τον προστατευτικό ρόλο των κυττάρων που παράγουν IgA στην καταπολέμηση των παθογόνων του εντέρου.

Οι ερευνητές αποφάσισαν να διερευνήσουν εάν η ενεργοποίηση μιας απόκρισης IgA θα μπορούσε επίσης να προκαλέσει μια εντοπισμένη ανοσολογική απόκριση έναντι των αναπνευστικών ιών. «Η καλύτερη άμυνα του ανοσοποιητικού γίνεται στην πύλη, προστατεύοντας από ιούς που προσπαθούν να εισέλθουν», είπε ο Iwasaki στην ανακοίνωση.

Η ομάδα των ερευνητών δοκίμασε ένα εμβόλιο με βάση την πρωτεΐνη που χορηγήθηκε σε ποντίκια ενδορινικά και μέσω ενέσεων όπως οι τυπικές συστηματικές ανοσοποιήσεις.

Το εμβόλιο σχεδιάστηκε για να προκαλεί μια ανοσοαπόκριση IgA, σύμφωνα με τη δημοσιευμένη έκθεση.

Στη συνέχεια, η ομάδα εξέθεσε ποντίκια σε διάφορα στελέχη ιών γρίπης, είπε η μελέτη.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι η ομάδα των ποντικών που έλαβαν το ρινικό εμβόλιο προστατεύονταν καλύτερα από τη γρίπη του αναπνευστικού από την ομάδα που έλαβε ενέσεις, σύμφωνα με την έκθεση.

Οι συγγραφείς της μελέτης βρήκαν επίσης ότι τα ρινικά εμβόλια προκάλεσαν αντισώματα που προστατεύουν τα ποντίκια από διαφορετικά στελέχη της γρίπης, όχι μόνο από το στέλεχος από το οποίο σχεδιάστηκε να προστατεύει το εμβόλιο.

Οι ερευνητές είπαν ότι αυτό δεν συνέβη στην ομάδα ποντικών που έλαβαν την ένεση. «Ενώ τόσο οι ενέσεις εμβολίων όσο και τα ρινικά εμβόλια αύξησαν τα επίπεδα αντισωμάτων στο αίμα των ποντικών, μόνο το ρινικό εμβόλιο επέτρεψε την έκκριση IgA στους πνεύμονες, όπου οι αναπνευστικοί ιοί πρέπει να εγκατασταθούν για να μολύνουν τον ξενιστή», είπε ο Iwasaki στην ανακοίνωση.

Η ομάδα του Yale δοκιμάζει επί του παρόντος στελέχη ρινικού εμβολίου κατά των στελεχών της covid σε ζωικά μοντέλα.

Εάν τα ενδορρινικά εμβόλια αποδειχθούν ασφαλή και αποτελεσματικά στον άνθρωπο, ο Iwasaki είπε στην ανακοίνωση ότι η ομάδα οραματίζεται τα ρινικά εμβόλια να χρησιμοποιούνται σε συνδυασμό με τρέχοντα εμβόλια και ενισχυτικά για να παρέχουν ενισχύσεις στην πηγή της μόλυνσης.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ