Τουρκία: Παραλογισμοί Ακάρ – «Η Ελλάδα έχει επεκτατική λογική και παραβιάζει τη Συνθήκη της Λωζάνης»

Ο Χουλουσί Ακάρ επανήλθε στη ρητορική των υπερβολών και του παραλογισμού της Τουρκίας απέναντι στην Ελλάδα

Το «άσπρο-μαύρο» χρησιμοποιώντας τη διαστρέβλωση της αλήθειας έκανε ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ, σε ομιλία του για τον προϋπολογισμό του χαρτοφυλακίου του στην οποία αναφέρθηκε και στο θέμα των S-400.

«Στο Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο ζούμε προβλήματα λόγω, της επεκτατική λογικής και απαιτήσεις των Ελλήνων και των Ελληνοκυπρίων που δεν συμβαδίζουν με το διεθνές δίκαιο που περιλαμβάνουν τα εξοπλιστικά προγράμματα και τη δημιουργία δήθεν συμμαχιών όπως και από τις επιθετικές ενέργειες και την επιθετική ρητορική. Αυτό προκαλεί την αντίδραση των ανθρώπων που διαθέτουν την κοινἠ λογική» είπε αρχικά ο Χουλουσί Ακάρ σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ.

Συνεχίζοντας, δε, στη ρητορική του παραλογισμού ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας πρόσθεσε ότι «οι πάσης φύσεως άδικες και παράνομες ενέργειες της Ελλάδας, που δεν ανταποκρίνεται σε όλες τις εκκλήσεις μας για διάλογο με καλή διάθεση, παραβιάζοντας και τη Συνθήκη της Λωζάνης, απαντώνται στο τραπέζι και στο πεδίο εντός των ορίων της αμοιβαιότητας».

Εκτός από την Ελλάδα το «μενού» της ομιλίας Ακάρ είχε και πυρά κατά των ΗΠΑ απευθυνόμενες στις οποίες είπε «δώστε μας F-16 αλλιώς θα πάρουμε μαχητικά από αλλού» και ονομάζοντας ως εναλλακτικές λύσεις τα μαχητικά του Βλαντιμίρ Πούτιν.

«Το αίτημα μας για την προμήθεια των F-16 όπως και τον εκσυγχρονισμό κάποιων μαχητικών που διαθέτουμε , έχει σταλεί στις ΗΠΑ στα πλαίσια του προγράμματος πώλησης εξοπλισμών σε ξένες χώρες. Πιστεύουμε πως οι ΗΠΑ θα έχουν θετική προσέγγιση στο ζήτημα αυτό. Παρακολουθούμε στενά τις εξελίξεις. Όμως σε περίπτωση αρνητικής στάσης των ΗΠΑ , η Τουρκία δηλαδή εμείς, στο περιβάλλον απειλής το οποίο βρισκόμαστε, όπως είναι φυσικό και αναγκαίο θα αναγκαστούμε να εξετάσουμε άλλες εναλλακτικές» δήλωσε ο Χουλουσί Ακάρ και πρόσθεσε:

«Γι’ αυτό τα συστήματα των S-400 δεν αγοράστηκαν ως πρώτη επιλογή αλλά από ανάγκη. Συνεχίζονται κανονικά οι εργασίες μας για να χρησιμοποιηθούν σε περίπτωση ανάγκης»

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here