Σχέδιο «ασφαλή Χριστούγεννα»: Έρχονται μέτρα για εκκλησίες και ανεμβολίαστους – Παρέμβαση σήμερα του πρωθυπουργού στη Διαρκή Ιερά Σύνοδο

Στη συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος θα συμμετάσχει σήμερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Στόχος η προώθηση του εμβολιαστικού προγράμματος, με τη συνδρομή της Εκκλησίας. Και κυρίως η λειτουργία των ναών τις ημέρες των εορτών. Καθώς και η τήρηση των μέτρων προστασίας σε επίπεδο ελέγχου των απαιτούμενων δικαιολογητικών για την είσοδο στις ιερές ακολουθίες.

Παράλληλα, από αύριο οι πολίτες άνω των 60 ετών που έχουν λάβει τη δεύτερη δόση του εμβολίου επτά μήνες πριν και δεν έχουν εμβολιαστεί με την ενισχυτική, θα θεωρούνται ανεμβολίαστοι. Πλέον δεν θα ισχύει το πιστοποιητικό εμβολιασμού. Αυτό σημαίνει πως είναι υπόχρεοι να υποβάλλονται σε διαγνωστικά τεστ, ενώ δεν τους επιτρέρπεται η πρόσβαση σε κλειστούς χώρους εστίασης, διασκέδασης και ψυχαγωγίας.

Από την Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου ξεκινά και το πρόγραμμα παιδικού εμβολιασμού για τα παιδιά από 5 έως 11 ετών. Μάλιστα έχει προγραμματιστεί γι αύριο ζωντανή συζήτηση -μέσω Διαδικτύου – με τις καθηγήτριες Μαρία Θεοδωρίδου και Βάνα Παπαευαγγέλου. Οι δύο καθηγήτριες θα απαντήσουν σε απορίες και ερωτήματα των κηδεμόνων των παιδιών.

Παράλληλα, η κυβέρνηση στοχεύει στον εντοπισμό των ασυμπτωματικών κρουσμάτων μέσω της διάθεσης και διανέργειας των δωρεά self test σε όλο τον πληθυσμό άνω των 18 ετών. Στο τραπέζι πάντως βρίσκονται και νέα στοχευμένα μέτρα κυρίως όσους εξακολουθούν να παραμένουν ανεμβολίαστοι. Η επέκταση της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού από τα 50 έτη είναι ένα από τα μέτρα που εξετάζονται.

 

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here