Ανώτατο Δικαστήριο Nέα Υόρκη: Απορρίπτει την αμφισβήτηση της εντολής εμβολίου για θρησκευτικές πεποιθήσεις


Ανώτατο Δικαστήριο Νέα Υόρκη: Το Ανώτατο Δικαστήριο αρνήθηκε τη Δευτέρα να μπλοκάρει έναν κανονισμό της Νέας Υόρκης που απαιτεί από τους εργαζόμενους στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης να κάνουν το εμβόλιο για την COVID-19 χωρίς καμία θρησκευτική εξαίρεση. Η εντολή εμβολιασμού για τους εργαζόμενους στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης, η οποία τέθηκε σε ισχύ τον Αύγουστο, επιτρέπει μόνο ιατρικές εξαιρέσεις αλλά όχι θρησκευτικές.

Το Ανώτατο Δικαστήριο απέρριψε δύο αιτήσεις γιατρών και νοσοκόμων στην πολιτεία για ασφαλιστικά μέτρα ώστε να επιτραπούν θρησκευτικές εξαιρέσεις, ενώ συνεχίζονται οι διαφορές στα κατώτερα δικαστήρια σχετικά με τη συνταγματικότητα της εντολής.

Οι δικαστές Clarence Thomas, Samuel Alito και Neil Gorsuch διαφώνησαν. Ο Neil Gorsuch έγραψε στη διαφωνία του ότι η εντολή απομακρύνει τους ίδιους τους γιατρούς και τους νοσηλευτές από τους οποίους το κράτος εξαρτιόταν καθ’ όλη τη διάρκεια της πανδημίας.

“Τα κάνουμε όλα αυτά παρόλο που το εκτελεστικό διάταγμα του κράτους παρεμβαίνει σαφώς στην ελεύθερη άσκηση της θρησκείας – και το κάνει φαινομενικά βασισμένο σε τίποτα περισσότερο από τον φόβο και τον θυμό σε όσους τρέφουν αντιδημοφιλείς θρησκευτικές πεποιθήσεις”. «Επιτρέπουμε στην Πολιτεία να επιμείνει στην απόλυση χιλιάδων ιατρικών εργαζομένων – των ίδιων ατόμων στα οποία η Νέα Υόρκη βασίστηκε και επαίνεσε για την υπηρεσία τους στην πρώτη γραμμή της πανδημίας τους τελευταίους 21 μήνες», συνέχισε.

“Για να προσθέσουμε προσβολή στον τραυματισμό, επιτρέπουμε στο κράτος να αρνηθεί και σε αυτά τα άτομα τα επιδόματα ανεργίας. Μπορεί μόνο να ελπίζουμε ότι η σημερινή απόφαση δεν θα είναι το τελευταίο κεφάλαιο αυτής της ζοφερής ιστορίας.”

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ