Editorial των New York Times: Υποστηρίζει την επιστροφή στην «κανονική ζωή»

Editorial των New York Times: Η φιλελεύθερη συντακτική επιτροπή υποστηρίζει την επιστροφή στην «κανονική ζωή» Κορυφαία πρωτοσέλιδα των μέσων ενημέρωσης της 12ης Δεκεμβρίου. Η συντακτική επιτροπή των New York Times έγραψε την Κυριακή ότι δεν πίστευε ότι η πανδημία του κορωνοϊού θα εξαφανιζόταν στο εγγύς μέλλον και ότι οι Αμερικανοί «παρέλυσαν» από τον φόβο ενώ έπρεπε να μάθουν να ζουν με την πραγματικότητα του ιού στη ζωή τους.

Σε ένα άρθρο του Σαββάτου, το διοικητικό συμβούλιο δήλωσε ότι ήταν «παρελθόν καιρός» για τους Αμερικανούς να αναρωτηθούν αν έπρεπε να συνεχίσουν να ζουν κάτω από τον αντίχειρα της πανδημίας, τους παρακάλεσε να αφήσουν την πρόοδο που έχει σημειώσει η χώρα στην άκρη και πρότεινε ενέργειες που θα μπορούσαν να γίνουν για να επιτρέψουν στη ζωή, να επιστρέψουν στο φυσιολογικό. «Σχεδόν δύο χρόνια μετά την πανδημία, είναι σαφές ότι ο κορωνοϊός δεν πρόκειται να εξαφανιστεί σύντομα», έγραψε το διοικητικό συμβούλιο.

«Πάρα πολλοί Αμερικανοί εξακολουθούν να παραλύουν με αμφιβολία και φόβο για κάθε νέα αβεβαιότητα, καθώς η εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση και σε άλλους θεσμούς για τη διαχείριση του ιού κυμαίνεται από σαθρή έως ανύπαρκτη».

«Είναι καιρός να αναρωτηθούμε, καθώς ξεκινά ένας άλλος χειμώνας Covid, αν πρέπει να συνεχίσουμε να ζούμε έτσι: Ανήσυχοι για το άγνωστο, ανησυχούν για μεγάλες συγκεντρώσεις σε εσωτερικούς χώρους, τεταμένοι σε κάθε στιγμή ειδήσεων για τον ιό και απογοητευμένοι και μερικές φορές περιφρονητικοί για τους συναδέλφους Αμερικανούς που έχουν μια δραματικά διαφορετική αίσθηση του αποδεκτού κινδύνου», πρόσθεσε.

Το αριστερό συμβούλιο ανέφερε την πρόοδο που σημειώθηκε σε πολλαπλά μέτωπα ως λόγο για να αρχίσει η ζωή να επιστρέφει στο φυσιολογικό: Εμβολιάζονται περισσότεροι Αμερικανοί, υπάρχει συνεχιζόμενη ανάπτυξη καλύτερων φαρμάκων για τη θεραπεία του ιού, καθώς και σχολεία και επιχειρήσεις που παραμένουν ανοιχτά. Παρακάλεσε τους Αμερικανούς να σταματήσουν και να αφήσουν την πρόοδο στην άκρη». “Είναι πολύ νωρίς για να πούμε πόσο θα διαρκέσει η τρέχουσα άνοδος ή πώς μπορεί να διαμορφωθεί από την παραλλαγή Omicron.

Αλλά ακόμη και εν μέσω αυτής της αβεβαιότητας, θα πρέπει να πιέσουμε για μια πιο ρεαλιστική πορεία από τους υπεύθυνους λήψης αποφάσεων που θα μας βοηθήσει να προστατεύσουμε τους εαυτούς μας και να ζήσουμε πιο φυσιολογικές ζωές, ακόμη και όταν ο ιός συνεχίζει να εξελίσσεται», έγραψε το διοικητικό συμβούλιο.

Παρέθεσε μια σειρά από ενδεικτικές ενέργειες που ισχυρίστηκε ότι θα επιτρέψουν στους Αμερικανούς να αρχίσουν να ζουν μια πιο φυσιολογική ζωή, συμπεριλαμβανομένης της όσο το δυνατόν πιο εύκολης και φθηνής εξέτασης για τον κορωνοϊό, τη βελτίωση των σχολικών πολιτικών για τον κορωνοϊό αλλάζοντας τις απαιτήσεις απομόνωσης σε συνδυασμό με περισσότερες δοκιμές, τη βελτίωση της επικοινωνίας μεταξύ των χωρών καθώς εντοπίζουν νέες παραλλαγές και καταργούν το «Covid theater» (βαθύς καθαρισμός, πλαστικά φράγματα σε σχολεία και επιχειρήσεις).

Το διοικητικό συμβούλιο, ωστόσο, υποστήριξε ότι οι εντολές σχολικών μασκών θα πρέπει να συνεχιστούν σε ορισμένες περιπτώσεις και ότι η κυβέρνηση Μπάιντεν θα πρέπει να «παραμείνει στην πορεία» στις εντολές εμβολίων.

«Ακόμη και όταν παραμένουμε σε επαγρύπνηση ενάντια στον κορωνοϊό, δεν χρειάζεται να παραμένουμε σε κατάσταση παραλυτικής υπερεπαγρύπνησης. Η επιστροφή στα υγιή βασικά στοιχεία της δημόσιας υγείας, η συνέχιση της προόδου της ιατρικής καινοτομίας και η αναζωπύρωση του κοινωνικού άγχους γύρω από την πανδημία θα μπορούσαν να μας κάνουν όλους πολύ πιο υγιείς», έγραψε.

Το άρθρο έτρεχε σε πλήρη αντίθεση με προηγούμενα άρθρα που δημοσιεύθηκαν από τη φιλελεύθερη εφημερίδα τον περασμένο ενάμιση χρόνο, συμπεριλαμβανομένου ενός από τον Αύγουστο του 2021 που υποστήριξε ότι οι πιο αντιδραστικοί προσωρινοί περιορισμοί για την καταπολέμηση της πανδημίας ήταν η απάντηση στην αποτροπή ακόμη πιο περιοριστικών μέτρων στο μέλλον. Σε αντίθεση με το άρθρο του Σαββάτου, εκείνο του Αυγούστου υποστήριξε ότι οι απαιτήσεις εμβολιασμού για καθημερινές δραστηριότητες, όπως το φαγητό σε εστιατόρια, οι κινηματογράφοι και η χρήση γυμναστηρίου, ήταν η απάντηση στην καταπολέμηση της πανδημίας.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here