«Θεματοφύλακες του Συντάγματος»: Προφυλακίστηκαν τρεις από τους 11 για την αρπαγή του γυμνασιάρχη στην Πιερία


Προφυλακιστέοι κρίθηκαν τρεις από τους έντεκα «Θεματοφύλακες του Συντάγματος» που κατηγορούνται για την επίθεση στον γυμνασιάρχη. Οι υπόλοιποι αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους. Συγκεκριμένα θα πρέπει να εμφανίζονται δύο φορές το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής τους. Παράλληλα τους απαγορεύτηκε η έξοδς από τη χώρα και να μην πλησιάσουν οποιαδήποτε σχολική μονάδα της χώρας, σε απόσταση μικρότερη των 400 μέτρων.

Παράλληλα, διετάχθη διπλή εισαγγελική έρευνα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη για τη δράση της ομάδας «Θεματοφύλακες του Συντάγματος» καθώς και άλλων «ομάδων» σε περιφέρειες εκτός του νομού Αττικής. Ενώ θα διερευνηθεί αν η δράση των ομάδων αυτών έχει επεκταθεί και σε περιοχές της Αθήνας. Ακόμη, στο πλαίσιο της έρευνας που βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη, θα διερευνηθούν αδικήματα όπως είναι διέγερση σε ανυπακοή, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία ακόμα και εγκληματική οργάνωση.

Θα αναζητηθεί, δηλαδή, στο πλαίσιο της έρευνας, αν τα μέλη των ομάδων αυτών, τα οποία όχι μόνο να αρνούνται τη πανδημία αλλά και έχουν φτάσει στο σημείο να προσβάλλουν θεσμούς και δικαιώματα, παραβιάζουν με τις πράξεις τους συγκεκριμένες διατάξεις του Ποινικού Κώδικα.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ