ΗΠΑ Νοσοκομεία: Παραιτούνται από τις εντολές εμβολίου για την COVID-19 λόγω ελλείψεων εργατικού δυναμικού

ΗΠΑ Νοσοκομεία: Πολλά νοσοκομεία, συμπεριλαμβανομένων των HCA, Advent και Tenet, έχουν αφαιρέσει την απαίτηση εμβολίου κατά του κορωνοϊού για την απασχόληση, καθώς αντιμετωπίζουν ελλείψεις προσωπικού και αυξήσεις σε περιπτώσεις COVID, αποφασίζοντας ότι οι μη εμβολιασμένοι εργαζόμενοι είναι καλύτεροι από τους μη εργαζομένους. Τα νοσοκομεία ισχυρίζονται ότι διακόπτουν την εντολή καθώς η ομοσπονδιακή απαίτηση εμβολίου ή δοκιμής λειτουργεί μέσω των δικαστηρίων και καθώς ορισμένοι νομοθέτες της πολιτείας εξετάζουν ένα νομοσχέδιο για την απαγόρευση υποχρεωτικών εμβολίων για την COVID που δεν έχουν πλήρη έγκριση από τον FDA.

Συγκεκριμένα, η HCA Healthcare Inc. με έδρα το Nashville, TN και η Tenet Healthcare Corp. με έδρα το Ντάλας, που λειτουργούν συνολικά περισσότερα από 250 νοσοκομεία και περισσότερες από 2.400 εγκαταστάσεις υγειονομικής περίθαλψης σε όλη τη χώρα, έχουν εγκαταλείψει τις εντολές τους εμβολίων.

Τον Νοέμβριο, ο επαρχιακός δικαστής των ΗΠΑ, Matthew Schelp, με έδρα το Σεντ Λούις εξέδωσε μια προκαταρκτική διαταγή σύμφωνα με την οποία τα Κέντρα για Υπηρεσίες Medicare & Medicaid (CMS) δεν είχαν την εξουσία από το Κογκρέσο να εκτελέσουν μια οδηγία εμβολιασμού για παρόχους που περιλαμβάνονται σε προγράμματα υγειονομικής περίθαλψης για φτωχούς, ανάπηρους και ηλικιωμένους.

Αυτή η διαταγή έριξε την εντολή εμβολιασμού του Προέδρου Τζο Μπάιντεν αμέσως έξω από το νερό.

Η εντολή είχε απαιτήσει από όλους τους εργαζόμενους στις εγκαταστάσεις που συμμετέχουν στο Medicare και στο Medicaid να κάνουν δεύτερες βολές μέχρι τις 4 Ιανουαρίου.

Η AHA εκτιμά ότι μόνο το 42 τοις εκατό περίπου των νοσοκομείων των ΗΠΑ έχουν επί του παρόντος εντολές εμβολιασμού κατά της COVID, παρά τις μελέτες που συνδέουν υψηλότερα ποσοστά εμβολιασμού με λιγότερους θανάτους από COVID σε εγκαταστάσεις υγείας, συμπεριλαμβανομένων των γηροκομείων.

Πολλά νοσοκομεία δυσκολεύονταν να βρουν εργάτες, συμπεριλαμβανομένων νοσοκόμων, πριν από την πανδημία. Ωστόσο, μόλις η πανδημία έπληξε τις ΗΠΑ, οι ελλείψεις επιδεινώθηκαν από την εξουθένωση πολλών ιατρικών εργαζομένων και το δέλεαρ των υψηλών αμοιβών που προσφέρονται σε νοσηλευτές που ταξιδεύουν σε hot spot με βραχυπρόθεσμες συμβάσεις.

Ο Wade Symons στη συμβουλευτική εταιρεία Mercer λέει στη Wall Street Journal ότι η βιομηχανία υγειονομικής περίθαλψης έχει δει μια «μαζική έξοδο» χιλιάδων νοσηλευτών που δεν θέλουν να εμβολιαστούν και οι εγκαταστάσεις χωρίς εντολές «θα μπορούσαν να είναι μαγνήτης για αυτούς τους ανθρώπους».

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here