Στα ύψη οι τιμές εισαγωγών στη βιομηχανία τον Οκτώβριο – Προάγγελος πληθωριστικών πιέσεων


Στα ύψη εκτινάχθηκε τον Οκτώβριο ο γενικός δείκτης τιμών εισαγωγών στη βιομηχανία, εξέλιξη που δείχνει πως οι πληθωριστικές πιέσεις και οι ανατιμήσεις θα αυξηθούν το επόμενο διάστημα.

Σύμφωνα με την Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ) ο γενικός δείκτης τιμών εισαγωγών στη βιομηχανία τον Οκτώβριο 2021, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη Οκτωβρίου 2020, παρουσίασε αύξηση 33,9% έναντι μείωσης 12,7% που σημειώθηκε κατά τη σύγκριση των αντίστοιχων δεικτών του έτους 2020 με το 2019.

Ο γενικός δείκτης κατά τον μήνα Οκτώβριο 2021, σε σύγκριση με τον δείκτη Σεπτεμβρίου 2021, παρουσίασε αύξηση 4,8% έναντι μείωσης 1,3% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση των δεικτών του έτους 2020.

Ο μέσος γενικός δείκτης του δωδεκαμήνου Νοεμβρίου 2020 – Οκτωβρίου 2021, σε σύγκριση με τον μέσο γενικό δείκτη του δωδεκαμήνου Νοεμβρίου 2019 – Οκτωβρίου 2020, παρουσίασε αύξηση 13,7% έναντι μείωσης 7,9% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση των προηγούμενων δωδεκαμήνων.

Σκοπός του δείκτη τιμών εισαγωγών στη βιομηχανία είναι η μέτρηση των μηνιαίων μεταβολών των τιμών των προϊόντων των τομέων ορυχείων και μεταλλείων, μεταποίησης και ενέργειας που εισάγονται από το εξωτερικό και μεταβιβάζονται, μέσω της αγοράς τους, σε μονάδες – επιχειρήσεις του εσωτερικού, ανεξάρτητα του κλάδου δραστηριοποίησης των μονάδων αυτών.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ