Καναδάς ανεμβολίαστοι δημοσκόπηση: Το 40% των Καναδών γνωρίζουν ανεμβολίαστους στο περιβάλλον τους

Περίπου το 40% των Καναδών γνωρίζουν ένα μέλος της οικογένειας ή φίλο που δεν έχει εμβολιαστεί κατά της COVID-19 και οι περισσότεροι δεν τους θίγουν το θέμα, σύμφωνα με δημοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε αυτόν τον μήνα. Η έρευνα που διεξήχθη από τη Leger και ανατέθηκε από την Ένωση Καναδικών Σπουδών δείχνει ότι τέσσερις στους δέκα Καναδούς έχουν έναν φίλο ή μέλος της οικογένειας που δεν είναι εμβολιασμένος. Το 70% από αυτούς δεν συζητούν το θέμα μαζί τους, με τους μισούς από αυτούς να λένε ότι έχουν σταματήσει να προσπαθούν να τους πείσουν να λάβουν ενισχυτική δόση εμβολίου. Η έρευνα Leger-ACS δείχνει ότι για το 35% των ερωτηθέντων, «δεν είναι θέμα» και δεν μιλούν γι’ αυτό, προσθέτοντας ότι τα πάνε καλά με την ανεμβολίαστη οικογένεια και φίλους. Ένα παρόμοιο ποσοστό έχει παραιτηθεί από την προσπάθεια να πείσει άτομα που γνωρίζουν να εμβολιαστούν.

Τα εντυπωσιακά ευρήματα της δημοσκόπησης

Περίπου ένας στους οκτώ από τους ερωτηθέντες είπε ότι διαφωνούν με τους μη εμβολιασμένους σχετικά με τον εμβολιασμό COVID-19. Περίπου ένας στους δέκα δεν μιλά πλέον με μη εμβολιασμένους ανθρώπους ή τους αποφεύγει, ενώ ένα άλλο 6% δήλωσε ότι σέβεται και υποστηρίζει την προσωπική επιλογή όσων δεν έχουν εμβολιαστεί. Τα ευρήματα ακολούθησαν μια δημοσκόπηση που διεξήχθη από τη Leger τον περασμένο μήνα, σύμφωνα με την οποία περίπου το 57% του εμβολιασμένου πληθυσμού δεν θα προσκαλούσε ένα μη εμβολιασμένο άτομο στο σπίτι του. Ο Jack Jedwab, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Association for Canadian Studies, ανέφερε ότι ορισμένες έρευνες δείχνουν ότι η στάση σκληρής γραμμής με άτομα που δεν είναι εμβολιασμένα δεν έχει αποτέλεσμα και μια πιο ήπια πειστική προσέγγιση είναι πιο αποτελεσματική.

“Είναι καλύτερα να ακολουθήσουμε μια πιο ήπια προσέγγιση. Δεν έχει τεράστια αξία η υιοθέτηση μιας σκληρής προσέγγισης”, είπε. Η δημοσκόπηση με 1.500 άτομα, που διεξήχθη μεταξύ 3 και 5 Δεκεμβρίου, έδειξε ότι οι ερωτηθέντες από το Σασκάτσουαν και τη Μανιτόμπα είχαν περισσότερες πιθανότητες να έχουν μη εμβολιασμένους συγγενείς και φίλους, ακολουθούμενοι από τη Βρετανική Κολομβία. Οι ερωτηθέντες σε αγροτικές περιοχές ήταν πιο πιθανό να γνωρίζουν κάποιον που δεν είναι εμβολιασμένος παρά σε πόλεις ή προαστιακές περιοχές. Οι ερωτηθέντες από τον Ατλαντικό Καναδό ήταν πιο πιθανό να «φιλιώσουν» την ανεμβολίαστη οικογένεια και φίλους, ενώ οι κάτοικοι του Κεμπέκ που απάντησαν στην έρευνα ήταν πολύ πιθανό να προσπαθήσουν να πείσουν άλλους να κάνουν εμβόλια. Σύμφωνα με τα ευρήματα της δημοσκόπησης, οι ερωτηθέντες στο Prairies έτειναν περισσότερο να εγκαταλείψουν το θέμα και να πουν ότι είναι εντάξει.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here