Αλμπερτ Μπουρλά: Αποτελεσματικό στο 89% το αντιιικό φάρμακο της Pfizer

Βέβαιος ότι η θεραπεία της Pfizer θα μπορούσε να αποδειχθεί κρίσιμο εργαλείο για την καταστολή της πανδημίας εμφανίστηκε ο Αλμπέρτ Μπουρλά. Δείτε τα αποτελέσματα αποτελέσματα μελέτης.

ΗPfizer ανακοίνωσε την Τρίτη πως η τελική της ανάλυση για το αντιιικό χάπι κατά του κορονοϊού έδειξε αποτελεσματικότητα σχεδόν 90% στην πρόληψη των νοσηλειών και των θανάτων σε ασθενείς υψηλού κινδύνου.

Πρόσφατα εργαστηριακά δεδομένα δείχνουν ότι το φάρμακο διατηρεί την αποτελεσματικότητά του κατά της μετάλλαξης Όμικρον, η οποία εξαπλώνεται ταχύτατα.

«Είμαστε βέβαιοι ότι εάν πάρει έγκριση, αυτή η πιθανή θεραπεία θα μπορούσε να αποτελέσει κρίσιμο εργαλείο και να βοηθήσει στην καταστολή της πανδημίας» τόνισε ο επικεφαλής της Pfizer Άλμπερτ Μπουρλά σε δήλωσή του.

Δείτε την ανάρτηση του Άλμπερ Μπουρλά

Τον περασμένο μήνα, η Pfizer υπέβαλε αίτημα έγκρισης της θεραπείας, που είναι γνωστή με το όνομα Paxlovid από τον αμερικανικό Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων, στη βάση μιας προκαταρκτικής παρτίδας δεδομένων. Τα νέα αποτελέσματα θεωρείται ότι θα ενισχύσουν τη θέση της εταιρείας, καθώς οι Αμερικανοί θα μπορούσαν να αποκτήσουν πρόσβαση στο χάπι εντός εβδομάδων.

Μειώνεται ο κίνδυνος νοσηλείας κατά 89%

Η Pfizer ανακοίνωσε ότι στις περιπτώσεις που η θεραπεία χορηγήθηκε εντός τριών ημερών από την έναρξη των συμπτωμάτων, ο κίνδυνος νοσηλείας ή θανάτου μειώνεται κατά 89%. Εάν το χάπι χορηγηθεί εντός πέντε ημερών, ο κίνδυνος μειώνεται σχεδόν εξίσου, ήτοι κατά 88%.

Τα αποτελέσματα στηρίζονται σε ανάλυση 2.246 μη εμβολιασμένων εθελοντών με υψηλό κίνδυνο σοβαρής νόσησης και είναι αντίστοιχα σε μεγάλο βαθμό με την αρχική, μικρότερη ανάλυση της κλινικής δοκιμής της εταιρείας, που δημοσιοποιήθηκε τον περασμένο μήνα.

Σύμφωνα με τη Pfizer, το 0,7% των ασθενών που έλαβαν Paxlovid νοσηλεύτηκαν εντός 28 ημερών από την έναρξη της δοκιμής και κανένας δεν πέθανε. Αντίθετα, το 6,5% των ασθενών που έλαβαν το εικονικό φάρμακο νοσηλεύτηκαν ή πέθαναν.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here