Ξύρισμα πόδια tips: Συμβουλές για απαλά πόδια και ανώδυνη αποτρίχωση


Κάποιες από εμάς που χρησιμοποιούμε ακόμα ξυραφάκι για να ξεφορτωθούμε τις τρίχες από τα πόδια μας, φαίνεται σα να προσπαθούμε μονίμως να πετύχουμε την τέλεια απαλότητα μετά το ξύρισμα, αλλά ποτέ δεν τα καταφέρνουμε. Ωστόσο, υπάρχουν τρόποι για να έχετε ένα πιο απαλό και ασφαλές ξύρισμα. Αν και σε πολλούς άνδρες και γυναίκες δεν αρέσει το ξύρισμα και το βλέπουν ως αναγκαίο κακό, παρόλα αυτά μπορείτε να κάνετε το τελετουργικό του ξυρίσματος πιο ευχάριστο και αποτελεσματικό.

  • Ποτέ στεγνό ξύρισμα: Το στεγνό ξύρισμα αυξάνει τους κινδύνους κοψίματος και ερεθισμού. Σας εμποδίζει επίσης να αξιοποιήσετε στο έπακρο, ένα από τα μεγαλύτερα οφέλη του ξυρίσματος, δηλαδή την απολέπιση. Θα έχετε μια πιο αποτελεσματική απολέπιση εάν μαλακώσετε πρώτα το δέρμα σας. Γι’ αυτό δοκιμάστε να ξυριστείτε κοντά στο τέλος του μπάνιου σας.
  • Απολέπιση: Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα κλασικά προϊόντα απολέπισης όπως τη λούφα πριν από το ξύρισμα. Η απολέπιση βοηθά να μην υπερφορτωθεί το ξυράφι με νεκρά κύτταρα, που θα μειώσουν την αποτελεσματικότητά του.
  • Κρύο νερό: Αν σας αρέσει το πολύ ζεστό νερό για μπάνιο, φροντίστε να μειώσετε λίγο τη θερμοκρασία πριν το ξύρισμα. Το δέρμα σας, μπορεί να γίνει πολύ μαλακό και επομένως πιο επιρρεπές σε κοψίματα εάν μουλιάσει για ώρα σε πολύ ζεστό νερό.
  • Κρέμα ξυρίσματος αντί για σαπούνι: Πολλοί άνθρωποι, πιστεύουν ότι το σαπούνι περιέχει αρκετό λιπαντικό, ώστε το ξυράφι να γλιστρήσει κατά μήκος του δέρματος, αλλά αυτό δεν είναι αλήθεια κι έτσι καταλήγουν σε ένα ξηρό και ξεφλουδισμένο δέρμα μετά. Αντίθετα, χρησιμοποιώντας έναν αφρό ή ένα τζελ ειδικά σχεδιασμένο για το ξύρισμα, θα σας βοηθήσει να διατηρήσετε το δέρμα σας απαλό και ελαστικό.
  • Κλείστε τους πόρους σας: Το ζεστό νερό του ντους, ανοίγει τους πόρους του δέρματος. Αφού λοιπόν ξυριστείτε, ξεπλύνετε καλά με ζεστό νερό για να αφαιρέσετε όλα τα ίχνη αφρού. Στη συνέχεια, ξεπλύνετε με κρύο νερό για να κλείσουν οι πόροι. Μπορείτε αν θέλετε, να εφαρμόσετε και μια ενυδατική κρέμα αμέσως μετά το στέγνωμα, για να αποτρέψετε το ξεφλούδισμα.
  • Αντικαταστήστε τα ξυραφάκια τακτικά: Εάν παρατηρήσετε συσσώρευση υλικού στο ξυράφι σας, μην προσπαθήσετε να το καθαρίσετε με βουρτσάκι ή άλλο εργαλείο. Εάν τα απόβλητα δεν ξεπλένονται εύκολα με σκέτο νερό, σημαίνει ότι πρέπει να αντικαταστήσετε το ξυραφάκι σας.

Ακολουθώντας αυτές τις συμβουλές κάθε φορά που ξυρίζεστε, θα δείτε ότι θα διατηρήσετε το δέρμα σας απαλό και όμορφο, χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ