Δίκη Ζακ Κωστόπουλου: «Οι κατηγορούμενοι αστυνομικοί λειτούργησαν επαγγελματικά»

Συνεχίστηκε η δίκη για τον θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου με καταθέσεις των κατηγορούμενων αστυνομικών 

Με τις καταθέσεις αστυνομικών, οι οποίοι έχουν μηνυθεί από την οικογένεια του Ζακ Κωστοπουλου, συνεχίστηκε η δίκη ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας.

Οι μάρτυρες, για τους οποίους έχει υποβληθεί απαλλακτική εισαγγελική πρόταση, βρέθηκαν στην οδό Γλάδστωνος μετά την έξοδο του 33χρονου ακτιβιστή από το κοσμηματοπωλείο.

«Στα χαμένα ήταν. Στην αρχή σηκώθηκε από το έδαφος και απείλησε τον διασώστη. Ο τελευταίος κάνει πίσω και εκείνος στρέφει το γυαλί στο συνάδελφο. Πάει να διαφύγει, πέφτει στα τραπέζια και κινούμαστε να τον αφοπλίσουμε. Δίναμε εντολές να αφήσει το γυαλί αλλά δεν άκουγε. Ήταν σε μία περίεργη κατάσταση, σαν να μην καταλάβαινε τι λέμε. Συνεχίσαμε να του δίνουμε εντολές και όταν άρχισε να κινείται προς τον αστυνομικό και το ΕΚΑΒ, αντιδράσαμε. Ήταν επικίνδυνος γιατί ήταν εκεί πάνω από 40 άτομα» ανέφερε ένας εκ των μαρτύρων.

Εισαγγελέας: Θεωρείτε ενδεδειγμένη τη μέθοδο σύλληψης που χρησιμοποιήθηκε;

Μάρτυρας: Ήταν και ηπιότερη, χωρίς χρήση γκλοπ και χωρίς περαιτέρω πίεση.

Πολιτική αγωγή: Μάθατε τί είχε προηγηθεί;

Μάρτυρας: Ότι όταν βγήκε από το κοσμηματοπωλείο, έπεσε στα γυαλιά και κόπηκε. Αυτό γνωρίζαμε. Εκ των υστέρων είδαμε ότι υπήρχαν κάποια χτυπήματα.

Κατά τους μάρτυρες, η προτεραιότητα ήταν η σύλληψη του «επικίνδυνου ληστή», όπως δόθηκε στο σήμα. «Ρωτήσαμε τί είχε προηγηθεί και μας είπαν ότι κόπηκε στην προσπάθεια του να διαφύγει από την τζαμαρία. Ο πρώτος κατηγορούμενος μας το είπε» ανέφερε ο μάρτυρας.

Πολ. αγωγή: Και αρκεστήκατε σε αυτή την καταγραφή; Δεν ερευνήσετε το περιστατικό να δείτε τί συνέβη; Δεν έχετε αρμοδιότητα;

Μάρτυρας: Αφού από τις καταθέσεις των πολιτών δεν μας είπε κανείς κάτι άλλο. Οπλοφορούσε μπροστά μας και ήταν επικίνδυνος. Έκανε δύο φορές επίθεση.

Υπεράσπιση: Είχατε την αίσθηση όταν σηκώθηκε με το γυαλί, ότι μπορεί να είχε κάποιο παθολογικό πρόβλημα;

Μάρτυρας: Δεν μπορώ να είμαι απόλυτος σε αυτό το πράγμα. Πιστεύω ότι δεν θα μπορούσε κανείς να το διαγνώσει.

Η δίκη συνεχίζεται την Παρασκευή.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here