ΗΠΑ κορωνοϊός χρήματα: Πιθανόν ο Μπάιντεν να ζητήσει πρόσθετους πόρους από το Κογκρέσο για την Όμικρον

Η κυβέρνηση του προέδρου Τζο Μπάιντεν είναι πιθανό να ζητήσει πρόσθετους πόρους από το Κογκρέσο για τεστ COVID-19, ανάλογα με τη σοβαρότητα της παραλλαγής Omicron. Αυτό δήλωσε την Τρίτη ο υπουργός Υγείας και Ανθρωπίνων Υπηρεσιών των ΗΠΑ, Xavier Becerra. Το συγκεκριμένο τμήμα έχει 10 δισεκατομμύρια δολάρια σε ομοσπονδιακά κεφάλαια αρωγής για τεστ από τα 50 δισεκατομμύρια δολάρια που διέθεσε το Κογκρέσο τον Μάρτιο. Όμως ακόμη και έτσι, πιθανότατα θα χρειαστούν περισσότερα χρήματα, όπως είπε ο Μπεσέρα σε μια συνάντηση με δημοσιογράφους. “Θα έχουμε ανάγκες και κόστος άνω των 10 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την COVID, ειδικά όσον αφορά τις δοκιμές, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα, ανάλογα με το πού θα μας οδηγήσει η μετάλλαξη Omicron”, είπε.

Πόσα χρήματα θα χρειαστούν οι Ηνωμένες Πολιτείες;

Ο Μπεσέρα είπε ότι δεν γνώριζε εάν χρειάζονται πρόσθετα κεφάλαια, επειδή οι υγειονομικοί αξιωματούχοι δεν μπορούν ακόμη να προβλέψουν τον τελικό αντίκτυπο της μετάλλαξης Omicron. “Εάν έχουμε την παραλλαγή Omicron με τον τρόπο που έχουμε τη Delta, μπορείτε να δείτε πού πάει αυτό. Ο Πρόεδρος είπε ότι πρέπει απλώς να μείνουμε μπροστά σε αυτό. Επομένως, δεν θέλουμε να ζητάμε χρήματα από το Κογκρέσο αφού γνωρίζουμε ότι το χρειαζόμαστε”. Ως μέρος της στρατηγικής του Μπάιντεν για την καταπολέμηση των παραλλαγών Omicron και Delta κατά τη διάρκεια του χειμώνα, η κυβέρνηση απαιτεί από τους ιδιωτικούς ασφαλιστές υγείας να αποζημιώσουν τους 150 εκατομμύρια πελάτες τους για το κόστος των εξωχρηματιστηριακών και κατ’ οίκον τεστ COVID-19 που ξεκινούν τον Ιανουάριο. Η κυβέρνηση δεν θα αποζημιώσει τους ασφαλιστές, όπως δήλωσε αξιωματούχος του Λευκού Οίκου.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα αγοράσουν περισσότερες αντιικές θεραπείες τους επόμενους μήνες για να αντιμετωπίσουν την εξάπλωση της παραλλαγής Omicron, είπε ο Becerra, προσθέτοντας ότι λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν σύντομα. “Όσον αφορά τη θεραπευτική… δυναμώνουμε”, είπε. “Προσπαθούμε να δούμε τι κάνει η Omicron όσον αφορά αυτές τις διαφορετικές θεραπείες και τι θα μπορούσε να λειτουργήσει, και ετοιμαζόμαστε, προετοιμαζόμαστε. Μείνετε συντονισμένοι για ανακοινώσεις σχετικά με το πού θα πάμε, και όλα καλούνται καθώς μιλάμε .”

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here