HΠΑ Μπάιντεν: Κάνει «σοβαρό λάθος» επιβάλλοντας την εντολή για στρατιωτικό εμβόλιο covid, προειδοποιούν οι Ρεπουμπλικάνοι


HΠΑ Μπάιντεν: Αρκετοί Ρεπουμπλικάνοι, με επικεφαλής τον βουλευτή της Καλιφόρνια Ντάρελ Ίσα, είπαν στον Πρόεδρο Μπάιντεν την Τρίτη ότι διέπραττε ένα «σοβαρό λάθος» επιβάλλοντας μια εντολή εμβολίου σε όλο το στρατιωτικό προσωπικό των ΗΠΑ. Σε μια επιστολή προς τον πρόεδρο που έλαβε το Fox News, ο Issa παρακαλεί τον πρόεδρο ως πατέρα στρατιωτικού μέλους. “Ως πατέρας ενός ταγματάρχη στο Judge Advocate General Corps που υπηρέτησε τιμητικά το έθνος μας σε ένα ξένο θέατρο μάχης, μπορείτε να εκτιμήσετε πλήρως και μοναδικά τις θυσίες που κάνουν οι βετεράνοι μας για την Αμερική”, έγραψε ο Issa.

Το Υπουργείο Άμυνας έχει αναφέρει ποσοστό εμβολιασμού 90%. Ο Ρεπουμπλικανός από την Καλιφόρνια μαζί με τους εκπροσώπους του GOP Ronnie Jackson του Τέξας, Doug Lamborn από το Κολοράντο, Neal Dunn από τη Φλόριντα και Tracy Mann από το Κάνσας, προέτρεψαν τον πρόεδρο να μην “τιμωρήσει και να αποβάλει” όλα τα μέλη των υπηρεσιών που αρνούνται να κάνουν το εμβόλιο. Το Υπουργείο Άμυνας έχει αναφέρει ποσοστό εμβολιασμού 90%, σε συνδυασμό με ποσοστό εμβολιασμού 95% μεταξύ των μελών της Πολεμικής Αεροπορίας και του Ναυτικού.

Ο Ίσα είπε ότι το να υπολείπεται το ποσοστό εμβολιασμού 10% δεν πρέπει να θεωρείται ως έλλειψη, αλλά ως «ίσως το πιο επιτυχημένο πρόγραμμα χρήσης της υγείας στην ιστορία του έθνους μας».

«Από σήμερα, ωστόσο, δεκάδες χιλιάδες στρατιώτες, ναύτες, αεροπόροι και πεζοναύτες βρίσκονται στο χείλος της απόλυσης από την υπηρεσία επειδή διαφωνούν με την εντολή σας ή επιδιώκουν θρησκευτική εξαίρεση», έγραψαν οι βουλευτές στον πρόεδρο.

Οι νομοθέτες προειδοποίησαν ότι εάν τα μέλη του στρατού απολυθούν για την αποτυχία τους να δεχτούν εμβολιασμούς, άλλοι είπαν ότι και αυτοί θα εγκαταλείψουν τον στρατό.

«Δεν υπάρχει απλώς κανένας καλός λόγος να προωθήσουμε, να αρνηθούμε κάθε διαβούλευση και να βλάψουμε απερίσκεπτα –ίσως αμετάκλητα– την ασφάλεια και την ετοιμότητα δύναμης του έθνους μας», έγραψαν.

Οι νομοθέτες είπαν ότι «συμμερίζονται» την άποψη του προέδρου ότι το εμβόλιο είναι αποτελεσματικό και σημαντικό για τους Αμερικανούς. Ωστόσο, προέτρεψαν επίσης τον Μπάιντεν να ανατρέψει την εντολή του και αντ’ αυτού να συνεχίσει τις προσπάθειες για την εκπαίδευση των μελών της υπηρεσίας σχετικά με την ασφάλεια και τα οφέλη του εμβολίου.

Η επιστολή έρχεται καθώς η Πολεμική Αεροπορία φέρεται να απέλυσε 27 εν ενεργεία μέλη της υπηρεσίας επειδή απέτυχαν να εμβολιαστούν μέχρι την προθεσμία του Νοεμβρίου.

Ο Στρατός έχει ορίσει ως προθεσμία την 15η Δεκεμβρίου για το ενεργό προσωπικό. «Κάθε μέλος του στρατού μας είναι έτοιμο να πολεμήσει για εμάς», είπε ο Issa στο Fox News.

«Αυτή είναι η σειρά μας να αγωνιστούμε για αυτούς και να βεβαιωθούμε ότι ο Πρόεδρος Μπάιντεν δεν θα καταστρέψει δεκάδες χιλιάδες στρατιωτικές σταδιοδρομίες».

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ