ΠΟΕΔΗΝ: Στον Άρειο Πάγο ο Γιαννάκος – «Ποιος ευθύνεται ότι πεθαίνουν άνθρωποι εκτός ΜΕΘ;»


Στον Άρειο Πάγο βρίσκεται ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, για να καταθέσει αναφορά στην Εισαγγελία, σχετικά με τις ΜΕΘ στα νοσοκομεία – Τι δήλωσε 

Την πόρτα του Άρειου Πάγου πέρασε το πρωί της Τετάρτης (15/12) ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, ο οποίος θα καταθέσει αναφορά σχετικά με την κατάσταση στα νοσοκομεία και στις ΜΕΘ.

Πριν από μια εβδομάδα, ο κύριος Γιαννάκος είχε μιλήσει σε τηλεοπτική εκπομπή και έκανε λόγο για «ΜΕΘ VIP», τονίζοντας πως επιλέγονται συγκεκριμένοι ασθενείς να εισαχθούν σε βάρος άλλων.

Οι δηλώσεις αυτές προκάλεσαν την άμεση κινητοποίηση της Δικαιοσύνης, καλώντας τον κύριο Γιαννάκο για εξηγήσεις.

«Ποιος ευθύνεται οτι πεθαίνουν εκτός ΜΕΘ στο Λαϊκό Νοσοκομείο; Έχει μείνει ένας επώνυμος εκτός ΜΕΘ για ένα 24ωρο; Αν ξέρουν μια περίπτωση ας μας την πουν! Είναι αλήθεια ή ψέματα οτι οι επώνυμοι έχουν άμεση πρόσβαση; Τον Μάρτιο για τους θανάτους εκτός ΜΕΘ, που έχουν καταγγελθεί φταίνε οι εργαζόμενοι; Εμείς σεβόμαστε την ελεύθερη πληροφόρηση. Υπάρχουν αποδείξεις και θα αναφέρουμε συγκεκριμένα περιστατικά στην μηνυτήρια αναφορά μας σήμερα», δήλωσε έξω από τον Άρειο Πάγο στο Newsbomb.gr ο κύριος Γιαννάκος.

Στην συνέχεια ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, πρόσθεσε: «Αναρωτόμαστε αφού υπάρχουν κενά κρεβάτια στο σύστημα (40 με 50) γιατί δεν τα δίνουν σε ασθενείς που είναι διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ; Υπάρχουν αυτά τα κρεβάτια ή δίνουν φουσκωμένα νούμερα; Τώρα να θέλει να ανοίξει η κυβέρνηση 20 νέα κρεβάτια, δεν υπάρχει προσωπικό» τονίζει.

Σε ό,τι αφορά τα διαθέσιμα κρεβάτια, ο κύριος Γιαννάκος τόνισε: «11/12 είναι 660 τα κρεβάτια ΜΕΘ κορονοϊού. Με πιασμένα τα 602. Κενά 58. Άρα 100 είναι εκτός ΜΕΘ. Γιατί δεν γεμίζουν τα κρεβάτια, αφού υπάρχουν κενά».

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ