Σεισμός τώρα – Αίγιο: Σεισμική δόνηση 4.2 στο Αίγιο τα ξημερώματα

Σεισμός τώρα:  Σεισμός μεγέθους 4.2 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ σημειώθηκε στο Αίγιο, αναστατώνοντας τους κατοίκους των γύρω περιοχών

Η σεισμική δόνηση σημειώθηκε στις 02:48 τα ξημερώματα της Τετάρτης και είχε επίκεντρο 1χλμ. Βόρεια του Αιγίου.

Το εστιακό βάθος, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ιντσιτούτο, ήταν 13,2χλμ., ενώ η δόνηση ήταν ιδιαίτερα αισθητή στην ευρύτερη περιοχή. Ειδικότερα, σύμφωνα με τη σχετική εκτίμηση από το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο (EMSC), ο σεισμός έλαβε χώρα στις 02:48 π.μ., με το επίκεντρο να εντοπίζεται 2 χιλιόμετρα δυτικά του Αιγίου και 28 χιλιόμετρα ανατολικά-βορειοανατολικά της Πάτρας.

Αξίζει να σημειωθεί πως στην περιοχή υπάρχουν συχνά σεισμοί, ενώ οι επιστήμονες δεν ανησυχούν για την πορεία των μετασεισμών. Δεν έχουν άλλωστε καταγραφεί άλλοι μετασεισμοί από εκείνη την ώρα, οι οποίοι να έγιναν αντιληπτοί.

Σεισμός τώρα: Σεισμός στο Αίγιο τα ξημερώματα

Τα ξημερώματα σημειώθηκε σεισμική δόνηση 1 χιλιόμετρο βορειοδυτικά του Αιγίου, ξυπνώντας τους κατοίκους και θυμίζοντας πως ο Εγκέλαδος δεν κοιμάται ποτέ. Ωστόσο, η δόνηση δεν ενέπνευσε ιδιαίτερη ανησυχία, καθώς ο σεισμός ήταν του ύψους 4,2 ρίχτερ. Δεν έχουν σημειωθεί υλικές ζημιές, ούτε φυσικά οποιαδήποτε απώλεια ή τραυματισμός λόγω του σεισμού. Ωστόσο, οι ειδικοί παρακολουθούν την μετασεισμική δραστηριότητα, η οποία φαίνεται να εξελίσσεται ομαλά προς το παρόν. Υπενθυμίζεται πως τις τελευταίες ημέρες αντίστοιχοι σεισμοί παρόμοιας έντασης είχαν σημειωθεί και στην Πρέβεζα, στο Γαλαξίδι, στην Ικαρία και την Κεφαλονιά, όπως φυσικά και στην Κρήτη. Στο νησί της Κρήτης μάλιστα δεν έχουν σταματήσει οι μετασεισμοί και ειδικά στην ευρύτερη περιοχή του Αρκαλοχωρίου.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here