Καραμανλής: Υπάρχουν συζητήσεις για επέκταση του μετρό στο παραλιακό μέτωπο


Ο Κώστας Καραμανλής αναφέρθηκε στις εργασίες που αφορούν τη γραμμή του μετρό. 

Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής, μίλησε σήμερα το πρωί για τις επενδύσεις που γίνονται στα μέσα μεταφοράς, ενώ αναφέρθηκε στις εργασίες για το μετρό.

Ο κ. Καραμανλής, μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100.3, τόνισε ότι έχουν επενδυθεί περισσότερα από 500 εκατομμύρια για την ενίσχυση των ΜΜΜ, σημειώνοντας ότι σε δυο χρόνια ο στόλος των λεωφορείων έχει αυξηθεί κατά 55%.

Παράλληλα, δήλωσε η «Αττικό Μετρό» μελετά νέα έργα, η γραμμή 4 προχωρά, ενώ υπάρχουν προμελέτες, συζητήσεις και επαφές με όμορους Δήμους για την επέκταση του μετρό στο παραλιακό μέτωπο.

Αναφερόμενος στα έργα που πρέπει να γίνουν για να αποσυμφορηθεί η Αθηνά και να μην είναι προβληματική η κυκλοφορία σε 5 με 10 χρόνια, τόνισε ότι σχεδιάζεται η επέκταση της λεωφόρου Κύμης που δημοπρατείται της επόμενες μέρες και θα ανακουφίσει όσους κινούνται στην Αττική Οδό.

Επιπλέον, μελετάται το σχέδιο της κατασκευής της σήραγγας της Ηλουπόλεως που θα καταλήγει πριν την λεωφόρο Βουλιαγμένης.

Στη συνέχεια, ο κ. Καραμανλής επεσήμανε ότι με τον πράσινο δακτύλιο έχει βελτιωθεί αισθητά η κίνηση στο κέντρο της Αθήνας.

Σχετικά με την κυκλοφορία στον Κηφισό δήλωσε ότι αν και η συντήρηση και η κυκλοφορία ανήκει στην περιφέρεια το υπουργείο Υποδομών έχει καλέσει όλους τους αρμοδίους φορείς να κάτσουν στο τραπέζι για να βρεθούν λύσεις.

Στο πλαίσιο αυτό επεσήμανε ότι πρέπει να ενισχυθεί από την περιφέρεια το κέντρο διαχείρισης κυκλοφορίας.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ