Βόλος: Ο 39χρονος υποστηρίζει τώρα ότι δεν σκότωσε τη νονά του – Το χρονικό της δολοφονίας

Βόλος: Ο 39χρονος, ο οποίος ειχε ομολογήσει σε πρώτο χρόνο, φέρεται να έχει δολοφονήσει και την μητέρα του δικηγόρου του, λίγα χρόνια πριν

Δεν παραδέχεται τη δολοφονία της Νίκης Μηλίνη – Τσιρογιάννη τον Αύγουστο του 2009 στη Νέα Ιωνία ο 39χρονος Βολιώτης, που προφυλακίστηκε για τον φόνο της νονάς του στις 11 Νοεμβρίου. Μετά από λίγες μέρες διασταυρώθηκε με DNA ότι είχε διαπράξει και το πρώτο έγκλημα, ενώ είχε για υπεράσπισή του τον γιο του θύματος, τον γνωστό δικηγόρο Γιάννη Μηλίνη. Αντίθετα ισχυρίζεται ότι δεν έχει καμία σχέση και λέει ότι θα παλέψει για να αποδείξει την αλήθεια.

Ο κατηγορούμενος οδηγήθηκε χθες (14-12-2021) στα δικαστήρια Βόλου, προκειμένου να απολογηθεί για τη νέα ανθρωποκτονία, που τον βαρύνει μετά την εξιχνίαση του εγκλήματος, η οποία έγινε μετά από 9 ολόκληρα χρόνια. Έφτασε στα δικαστήρια Βόλου γύρω στις 11:00 και συνοδευόταν από ισχυρή αστυνομική δύναμη. Κατά την είσοδό του στο δικαστικό μέγαρο δεν θέλησε να κάνει κανένα απολύτως σχόλιο. Περπατούσε σιωπηλός με κατεβασμένο το κεφάλι, ενώ φαινόταν αισθητά αδυνατισμένος σε σχέση με την τελευταία μεταγωγή του στα δικαστήρια.

Στη συνέχεια παραπέμφθηκε στον ανακριτή Βόλου και ο δικηγόρος του ζήτησε προθεσμία για να ετοιμάσει την απολογία του. Το αίτημά του έγινε αποδεκτό και ορίστηκε να απολογηθεί αύριο Πέμπτη. Ο συνήγορος υπεράσπισης είπε ότι ο 39χρονος θεωρεί ότι είναι ατυχής συγκυρία που συνδέεται η δεύτερη ανθρωποκτονία με την πρώτη. Όπως ενημέρωσε, είχε μαζί του ολιγόλεπτη συζήτηση χθες για πρώτη φορά από κοντά.

«Λέει ότι δεν έχει καμία σχέση με τον πρώτο φόνο», είπε δικηγόρος, ο οποίος σημείωσε ότι ο 39χρονος είναι σε πολύ κακή ψυχολογική κατάσταση, σκέφτεται συνεχώς την οικογένειά του και τα παιδιά του και ανησυχεί γι’ αυτά. «Θα προσπαθήσει να το παλέψει και να αποδείξει την αλήθεια», πρόσθεσε. Ερωτηθείς αν έχει δίπλα του πρόσωπα να τον στηρίζουν απάντησε ότι «έχει τη στήριξη της οικογένειάς του».

Σύμφωνα με το taxydromos.gr, ο 39χρονος μόλις λίγες μέρες μετά την προφυλάκισή του για τον φόνο της νονάς του, ενημερώθηκε από τον Κορυδαλλό ότι η αστυνομία διαλεύκανε τον φόνο της Νίκης Μηλίνη- Τσιρογιάννη και έχει οδηγηθεί στον ίδιο. Μεταφέροντας τα συναισθήματά του, ο δικηγόρος του είπε: «Αισθάνθηκε έκπληξη, αναστατώθηκε, ταράχτηκε». «Όταν μας καλέσει ο ανακριτής Βόλου την επόμενη φορά και έχουμε και τη δικογραφία, θα απολογηθούμε ενώπιόν του. Θα πούμε όλη την αλήθεια», πρόσθεσε ο συνήγορος υπεράσπισης.

Το χρονικό της δολοφονίας

Η Νίκη Μηλίνη εντοπίστηκε νεκρή τον Αύγουστο του 2009 στο σπίτι της στην οδό Μελίνας Μερκούρη στη Νέα Ιωνία και η σορός της έφερε 25 μαχαιριές. Οι έρευνες της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου μετά το έγκλημα δεν είχαν οδηγήσει σε εξιχνίαση.

Η Αστυνομία είχε καταλήξει μόνο ότι ο δράστης είναι οικείο πρόσωπο, αφού δεν υπήρχαν ίχνη παραβίασης του διαμερίσματός της, ενώ και η εικόνα στους χώρους του σπιτιού της μαρτυρούσε ότι πριν τον φόνο είχε δεχθεί επίσκεψη από οικείο της άτομο.

Ωστόσο, είχε βρει δείγμα DNA στα νύχια της θανούσας, για το οποίο γνώριζε ότι ανήκε σε άγνωστο νεαρό άρρεν. Το δείγμα φυλασσόταν στη Τράπεζα Πληροφοριών του Γραφείου Εγκληματολογικών Ερευνών.

Οταν ελήφθη δείγμα του DNA από τον 39χρονο μετά την εξιχνίαση του δεύτερου εγκλήματος, έγινε διασταύρωση και διαπιστώθηκε ότι ταδύο δείγματα ταιριάζουν απόλυτα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here