Γλυκοπατάτα ρύζι: Ο ανατρεπτικός συνδυασμός ανάμεσα σε άγριο ρύζι και γλυκοπατάτα με φασκόμηλο


Βαρεθήκατε να τρώτε τα ίδια και τα ίδια συνοδευτικά; Δοκιμάστε αυτόν τον γευστικό συνδυασμό. Το άγριο ρύζι είναι ένα νόστιμο και εξαιρετικά θρεπτικό πιάτο. Είναι στην πραγματικότητα ένας μακρινός συγγενής του ρυζιού που τρώμε συνήθως. Η ιδιαίτερη γεύση του, η μαστιχωτή υφή του και τα υψηλά επίπεδα πρωτεΐνης και ωμέγα-3 λιπαρών οξέων το κάνουν μοναδικά χορταστικό. Μαζί με την κινόα, τη γλυκοπατάτα, το σέλινο, τον μαϊντανό και το φασκόμηλο, αυτό το πιάτο είναι αρκετά χορταστικό και νόστιμο, ώστε μπορεί να λειτουργήσει είτε σαν ένα ευφάνταστο συνοδευτικό, είτε σαν κυρίως πιάτο. Ένα πιάτο με τόσες νέες λαχταριστές και θρεπτικές γεύσεις θα σας κάνει να χαμογελάτε όλο τον χειμώνα!

Υλικά:

  • 1 φλιτζάνι μείγμα άγριου ρυζιού
  • 1/3 φλιτζάνι κινόα
  • 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 κομμάτια σέλινο, ψιλοκομμένο
  • 1/3 φλιτζάνι λευκό ξηρό κρασί
  • 300 γραμμάρια γλυκοπατάτα, κομμένη σε μικρά κυβάκια
  • 6 φύλλα φρέσκου φασκόμηλου, ψιλοκομμένα
  • ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • ¼ φλιτζάνι ψιλοκομμένο φρέσκο ​​πλατύφυλλο μαϊντανό
  • ¼ κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση:

  • Σε μια μεσαία κατσαρόλα, βάλτε 2 φλιτζάνια νερό να βράσουν σε δυνατή φωτιά. Ρίξτε το ρύζι, σκεπάστε καλά την κατσαρόλα, χαμηλώστε τη φωτιά και μαγειρέψτε για 30 λεπτά.
  • Στη συνέχεια, ανακατέψτε την κινόα στο ρύζι, κλείστε πάλι το καπάκι και μαγειρέψτε 15 λεπτά ακόμη.
  • Έπειτα, αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά, αφρατέψτε λίγο το ρύζι με ένα πιρούνι και αφήστε το να σταθεί, σκεπασμένο για 5 λεπτά.
  • Εν τω μεταξύ, σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνετε το λάδι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
  • Ρίξτε μέσα το κρεμμύδι και μαγειρέψτε το, αφού σκεπάσετε την κατσαρόλα, για 3 περίπου λεπτά.
  • Ύστερα, προσθέστε το σέλινο, σκεπάστε και πάλι καλά και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, για 3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει.
  • Ξεσκεπάστε την κατσαρόλα και συνεχίστε το μαγείρεμα, ανακατεύοντας συχνά, για 4 με 5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει.
  • Τέλος, προσθέστε το κρασί, τη γλυκοπατάτα, το φασκόμηλο, το μαϊντανό, το πιπέρι και το αλάτι και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να μαλακώσει η γλυκοπατάτα, περίπου 15 λεπτά. Προσθέστε το μείγμα του ρυζιού στο μείγμα του κρεμμυδιού και ανακατέψτε να ενωθούν καλά. Έτοιμο!
    Σερβίρετε ζεστό με ό,τι συνοδευτικό θέλετε ή και σκέτο.

Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ