Revenge porn: Αναβάθμιση της πράξης σε κακούργημα εξετάζει το υπουργείο Δικαιοσύνης


«Ντόμινο» εξελίξεων φέρνει η υπόθεση revenge porn του πρώην παρουσιαστή των «Ράδιο Αρβύλα» με το υπουργείο Δικαιοσύνης να εξετάζει αυστηροποίηση της ποινής που αφορά στο συγκεκριμένο αδίκημα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το αρμόδιο υπουργείο εξετάζει το ενδεχόμενο αυστηροποίησης της ποινής που προβλέπεται για το αδίκημα της παράνομης διοχέτευσης – διακίνησης, μέσω διαδικτύου ή άλλου μέσου, ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων σε σχέση με την ερωτική ζωή.

Σημειώνεται, ότι αυτές οι υποθέσεις αντιμετωπίζονται με το άρθρο 38 του Νόμου 4624/2019, ο οποίος αφορά στα προσωπικά δεδομένα. Τιμωρούνται σε βαθμό πλημμελήματος, ενώ συνήθως υπάγονται σε μία περίπτωση με βάση το Γενικό Κανονισμό Προσωπικών Δεδομένων, που προβλέπει φυλάκιση ενός έτους και χρηματική έως 100.000 ευρώ.

Με «φόντο» την υπόθεση που ήρθε στο φως της δημοσιότητας με «πρωταγωνιστή» τον παρουσιαστή και ραδιοφωνικό παραγωγό Στάθη Παναγιωτόπουλο, ο οποίος κατηγορείται ότι δημοσίευσε φωτογραφίες και βίντεο με προσωπικές στιγμές πρώην συντρόφου του, το υπουργείο Δικαιοσύνης εξετάζει την αναβάθμιση του ποινικού χαρακτηρισμού της πράξης σε κακούργημα και κατ’ επέκταση την αύξηση της επαπειλούμενης ποινής.

Την ίδια στιγμή, εξετάζεται το ενδεχόμενο να υπάρξει ειδική επιβαρυντική περίσταση όταν η πράξη στρέφεται κατά ανηλίκου θύματος στο πλαίσιο «αύξησης» της γενικότερης προστασίας των ανηλίκων και των κοινωνικά ευάλωτων ομάδων μετά και τις πρόσφατες τροποποιήσεις του Ποινικού Κώδικα και του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ