Το… αντίο αγάπης από το superjumbo της Airbus – Ο συμβολικός αποχαιρετισμός (pic)


Το superjumbo της Airbus, το μεγαλύτερο επιβατικό αεροσκάφος στον κόσμο πραγματοποίησε τη Δευτέρα (13/12) την τελευταία δοκιμαστική πτήση πριν την παράδοσή του.

Το αεροσκάφος απογειώθηκε από τις εγκαταστάσεις της Airbus στο αεροδρόμιο Hamburg-Finkenwerder για μία βόλτα πάνω από τη βορειοδυτική Γερμανία. Οι πιλότοι ακολούθησαν μια πολύ ιδιαίτερη διαδρομή, σημειώνοντας το περίγραμμα μιας καρδιάς, όπως μεταδίδει το cnn.

Το σκάφος, εγγεγραμμένο ως MSN 272, βρίσκεται στο Αμβούργο από τον Μάρτιο, το οποίο είναι η βάση του για τις τελικές δοκιμές, καθώς και για την προσαρμογή της καμπίνας και το βάψιμο των χρωμάτων. Αναμένεται να παραδοθεί εντός του μήνα στην Emirates, τον μεγαλύτερο αγοραστή του συγκεκριμένου μοντέλου.

Με κόστος 25 δισεκατομμυρίων και χωρητικότητα άνω των 853 επιβατών, πρόκειται για τον μεγαλύτερο επιβατικό αεροσκάφος μαζικής παραγωγής στην ιστορία της αεροπλοΐας. Η πρώτη παράδοση του superjumbo ήταν στη Singapore Airlines το 2007 και από τότε σχεδόν 250 A380 έχουν κατασκευαστεί στην Τουλούζη.

Πριν από τρία χρόνια, η Airbus ανακοίνωσε πως σταματά την παραγωγή του συγκεκριμένου μοντέλου. «Είναι μια οδυνηρή απόφαση», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Airbus, Τομ Έντερς, τον Φεβρουάριο του 2019. «Έχουμε επενδύσει πολλή προσπάθεια, πολλούς πόρους και πολύ ιδρώτα σε αυτό το αεροσκάφος».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ