Αρθρίτιδα: Παρατηρήθηκε 25% αύξηση σε ασθενείς με αρθρίτιδα σε σχέση με πέρυσι


Τα άτομα με αρθρίτιδα φοβούνται τον χειμώνα γιατί η αίσθηση του κρύου στα οστά μπορεί να προκαλέσει πόνο στις αρθρώσεις, πρήξιμο, φλεγμονή και δυσκαμψία. Η πλειοψηφία των ασθενών αισθάνεται άβολα επειδή η αρθρίτιδα επηρεάζει την ποιότητα ζωής τους. Η λήψη αρκετών συμπληρωμάτων με βιταμίνη D και η παράλειψη τροφών με ζάχαρη που προκαλούν φλεγμονή στο σώμα σας είναι μερικές συμβουλές που δίνει ο γιατρός σας για την καταπολέμηση της αρθρίτιδας. Αρθρίτιδα σημαίνει φλεγμονή των αρθρώσεων. Σημαντικά χαμηλή πίεση αέρα εμφανίζεται συχνά καθώς πλησιάζει το κρύο, με αποτέλεσμα οι αρθρώσεις να διαστέλλονται και να γίνονται επώδυνες. Οι χαμηλές θερμοκρασίες μπορούν επίσης να αυξήσουν το πάχος του αρθρικού υγρού, το οποίο λειτουργεί ως αμορτισέρ για τις αρθρώσεις, καθιστώντας τις αρθρώσεις δύσκαμπτες και ευαίσθητες στον πόνο.

 

Επομένως, όταν η πίεση πέφτει, ο ιστός διογκώνεται, με ένταση μεταξύ των αρθρώσεων και πόνος. Ο Δρ. Vishwajeet Chavan, ορθοπεδικός χειρουργός στο Apollo Spectra Pune, είπε ότι οι γυναίκες είναι πιο επιρρεπείς στον πόνο στις αρθρώσεις τον χειμώνα από τους άνδρες. Ωστόσο, από την εμφάνιση του κοινού κρυολογήματος, ο αριθμός των ασθενών έχει αυξηθεί και 85 έως 90 ασθενείς στην ηλικιακή ομάδα 55 έως 80 ετών παραπονούνται για πόνο στις αρθρώσεις. Επομένως, ο πόνος στις αρθρώσεις είναι 5% υψηλότερος στις γυναίκες από ότι στους άνδρες.

Συμβουλές για αντιμετώπιση της αρθρίτιδας

  • Μπορείτε να διατηρήσετε ζεστή η περιοχή τις κρύες μέρες και να διαχειριστεί καλύτερα η αρθρίτιδα
  • Χρησιμοποιήστε ζεστό νερό για τις κρύες μέρες
  • Τοποθετήστε και καλύψτε τα χέρια, τα γόνατα, τα πόδια και όλες τις περιοχές που είναι επιρρεπείς στην αρθρίτιδα
  • Η συνεχής ενυδάτωση ως σύμπτωμα αφυδάτωσης σας κάνει πιο ευαίσθητους στον πόνο
  • Άσκηση σε εσωτερικούς χώρους για τη βελτίωση των συμπτωμάτων όπως η δυσκαμψία και η αδυναμία των αρθρώσεων
  • Ζεστά ντους
  • Τρώτε ωμέγα 3 λιπαρά οξέα για να μειώσετε τη φλεγμονή των αρθρώσεων: Προσθέστε στη διατροφή σας αβοκάντο, λιναρόσπορο, καρύδια και ψάρι
  • Η γιόγκα και ο διαλογισμός μπορούν να βοηθήσουν στην πρόληψη, καθώς το άγχος προκαλεί αρθριτικό πόνο.
  • Τα συμπληρώματα βιταμίνης D πρέπει να λαμβάνονται μετά από συμβουλή γιατρού.
  • Η αποφυγή των πολύ επεξεργασμένων σακχάρων, των τηγανητών τροφίμων, του αλκοόλ και της κόλα που προκαλούν πόνο στις αρθρώσεις είναι επίσης ένα καλό βήμα προς την υγεία των οστών.

«Ο αριθμός των περιπτώσεων αρθρίτιδας έχει αυξηθεί κατά 25% σε σύγκριση με πέρυσι. Οι γυναίκες άνω των 50 ετών έχουν κυρίως αυτά τα προβλήματα. Οι χαμηλές θερμοκρασίες οδηγούν σε πόνο στις αρθρώσεις», δήλωσε ο Δρ Ashish Suryavanshi, Τμήμα Ορθοπαιδικής Χειρουργικής, Rokmania Hospital, Pune. Αυξάνει τον μυϊκό σπασμό.. Ο κρύος καιρός μειώνει την κυκλοφορία του αίματος στα δάχτυλα των χεριών και των ποδιών και επίσης προκαλεί αρθριτικό πόνο. Λιγότερο ηλιακό φως του χειμώνα μπορεί να μειώσει τα επίπεδα βιταμίνης D και να αποδυναμώσει τις αρθρώσεις. Ως εκ τούτου, πολλοί ασθενείς με ρευματοειδή αρθρίτιδα δυσκολεύονται να ελέγξουν τα συμπτώματά τους τις ψυχρές μέρες. “

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ