Περίθαλψη ΗΠΑ: Ενώ το 91% των κατοίκων έχουν ασφάλιση υγείας, 28 εκατομμύρια παραμένουν ανασφάλιστοι

Παρίθαλψη ΗΠΑ: Οι καταναλωτές που αναζητούν κρατική επιδοτούμενη ασφάλιση υγείας για το επόμενο έτος πρέπει μέχρι την Τετάρτη να εγγραφούν στο HealthCare.gov εάν θέλουν το νέο τους σχέδιο να ξεκινήσει την 1η Ιανουαρίου. Ανεξάρτητοι ειδικοί λένε ότι η σεζόν εγγραφών του HealthCare.gov δεν φαίνεται να προσελκύει τόσο πολλούς νέους πελάτες φέτος – 8% έως 9% λιγότερους από πέρυσι – αλλά είναι πολύ νωρίς για να εξαχθούν τελικά συμπεράσματα, επειδή οι προθεσμίες οδηγούν μεγάλο μέρος των εγγραφών.

Η ανοιχτή εγγραφή για τον νόμο για την προσιτή περίθαλψη είναι διαφορετική αυτή τη φορά, επειδή είναι μια πρώιμη δοκιμή της ιδέας του Προέδρου Μπάιντεν ότι οι ΗΠΑ μπορούν να πλησιάσουν την κάλυψη για όλους βασιζόμενοι σε υπάρχοντα προγράμματα.

Η Τετάρτη είναι η πρώτη από τις δύο προθεσμίες για την κάλυψη του HealthCare.gov, με αυξημένη οικονομική βοήθεια που διατίθεται μέσω της νομοθεσίας του Μπάιντεν για την ανακούφιση από τον κορωνοϊό.

Η τελευταία ευκαιρία θα έρθει στις 15 Ιανουαρίου, για κάλυψη που θα τεθεί σε ισχύ την 1η Φεβρουαρίου. Περίπου το 91% των κατοίκων των ΗΠΑ έχει επί του παρόντος ασφάλιση υγείας μέσω ενός μείγματος εργοδοτικών, δημοσίων και ατομικών προγραμμάτων, αλλά 28 εκατομμύρια άνθρωποι παραμένουν ανασφάλιστοι ακόμη και το δεύτερο έτος της πανδημίας COVID-19.

Οι περισσότεροι θα ήταν επιλέξιμοι για επιδοτούμενη κάλυψη από τους φορολογούμενους και οι έρευνες δείχνουν ότι πολλοί απλώς δεν το γνωρίζουν.

Οι ειδικοί μετά την περίοδο εγγραφών λένε ότι οι νέες εγγραφές υποχωρούν κάπως σε σχέση με τους αριθμούς του περασμένου έτους στις 33 πολιτείες που εξυπηρετούνται από τον ομοσπονδιακό ιστότοπο HealthCare.gov.

Οι υπόλοιπες πολιτείες και η Ουάσιγκτον, DC, πραγματοποιούν τις δικές τους εκστρατείες εγγραφής.

«Δεν φαίνεται ότι η αγορά αναπτύσσεται γρήγορα», είπε η Cynthia Cox του ακομματικού Kaiser Family Foundation. Αυτό είναι “ένα απογοητευτικό σημάδι, δεδομένου ότι υπάρχουν τόσοι περισσότεροι άνθρωποι που είναι επιλέξιμοι για δωρεάν ή χαμηλού κόστους κάλυψη” σύμφωνα με τον νόμο ανακούφισης του Μπάιντεν για την COVID-19.

Το νομοσχέδιο για την κοινωνική ατζέντα του προέδρου θα επεκτείνει αυτές τις αυξημένες επιδοτήσεις. Αξιωματούχοι της διοίκησης λένε ότι δεν ανησυχούν από τους αριθμούς. Ο υπουργός Υγείας και Ανθρωπίνων Υπηρεσιών Xavier Becerra είπε στους δημοσιογράφους την Τρίτη ότι περισσότεροι από 5 εκατομμύρια άνθρωποι είτε έχουν ήδη εγγραφεί είτε έχουν ανανεώσει ενεργά την κάλυψή τους. Σε εθνικό επίπεδο, περίπου 12 εκατομμύρια άνθρωποι καλύπτονται μέσω των ασφαλιστικών αγορών.

Τα Κέντρα για Υπηρεσίες Medicare και Medicaid συνιστούν όσοι αναβάλλουν την προθεσμία να εγγραφούν μέχρι τα μεσάνυχτα τοπική ώρα στην κοινότητά τους.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here