Ανδρουλάκης σε Σάντσες στη Σύνοδο του PES: Σταματήστε να οπλίζετε τη Τουρκία

O Νίκος Ανδρουλάκης ζήτησε από τον Ισπανό πρωθυπουργό να μπει τέλος στον οπλισμό της Τουρκίας.

Το ζήτημα της Ισπανοτουρκικής συμφωνίας, μέσω της οποίας η Μαδρίτη εξοπλίζει την Άγκυρα πουλώντας της όπλα που ενδεχομένως θα μπορούσαν να στραφούν εναντίον της Ελλάδας και της Κύπρου, έθεσε και εντός της αίθουσας που συνεδρίαζαν οι Ευρωπαίοι Σοσιαλιστές, ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Μάλιστα, η νέα επίθεση εναντίον της Ισπανίας πραγματοποιήθηκε ενώπιον του πρωθυπουργού της χώρας της Ιβηρικής, Πέδρο Σάντσες, ο οποίος είναι και εκείνος που πρόσφατα επέκτεινε παλαιότερη συμφωνία της κυβέρνησης Ραχόι, ξανά με τον Ταγίπ Ερντογάν.

Μάλιστα, ο πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ επανέλαβε την ανάγκη για επιβολή εμπάργκο όπλων προ τη Τουρκία.

Ανδρουλάκης στους PES: Δεν μπορεί κανένα ευρωπαϊκό κράτος να συνεχίζει να εξοπλίζει την Τουρκία

Νωρίτερα, κατά την είσοδο του στο Συμβούλιο του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος (PES),ο Νίκος Ανδρουλάκης αναφέρθηκε στον εξοπλισμό της Τουρκίας από ευρωπαϊκά κράτη.

Ειδικότερα, ο κ. Ανδρουλάκης τόνισε:

«Όσον αφορά την τοποθέτηση μου, θα θέσω ξανά το ζήτημα εμπάργκο όπλων προς την Τουρκία. Δεν μπορεί να μιλάμε για μια κοινή πολιτική άμυνας και ασφάλειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης και να υπάρχουν κράτη που εξοπλίζουν έναν διεθνή ταραξία, ο οποίος καταπατά κυριαρχικά δικαιώματα γειτονικών χωρών, όπως της Ελλάδας και της Κύπρου και επίσης δημιουργεί πάρα πολλά προβλήματα από τον Νότιο Καύκασο, έως τη Μέση Ανατολή. Θεωρώ λοιπόν ότι πρέπει να επανέλθουμε στην πρότασή μου, που υπερψηφίστηκε από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στον φάκελο εμπορίας οπλών προς τρίτες χώρες, ότι δεν μπορεί κανένα ευρωπαϊκό κράτος να συνεχίζει να εξοπλίζει την Τουρκία, όπως δυστυχώς έκανε η Ισπανία πρόσφατα, επεκτείνοντας παλαιότερη συμφωνία της κυβέρνησης Ραχόι, ξανά με τον κ. Ερντογάν. Αυτό είναι απαράδεκτο και πρέπει να σταματήσει, διότι προκαλεί τον ελληνικό λαό.»

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here