Βόρεια Ιρλανδία υγειονομικοί: Αυξήθηκαν οι επιθέσεις κατά εργαζομένων στον τομέα της υγείας

Οι επιθέσεις κατά των εργαζομένων στον τομέα της υγείας και της κοινωνικής φροντίδας στη Βόρεια Ιρλανδία έχουν αυξηθεί απότομα κατά τη διάρκεια της πανδημίας, σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία. Εργαζόμενοι έχουν αναφέρει ότι δαγκώθηκαν, τους έφτυσαν, χτυπήθηκαν, γρατσουνίστηκαν, κλωτσήθηκαν, κακοποιήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και υπέστησαν σεξουαλική επίθεση. Οι περισσότερες από τις 5.500 επιθέσεις που καταγράφηκαν το εξάμηνο έως τον Μάρτιο ήταν φυσικές, ανέφερε ένα φόρουμ που εκπροσωπεί τοπικούς φορείς υγείας και την Πυροσβεστική και Υπηρεσία Διάσωσης. Η κακοποίηση επηρέασε το προσωπικό σε όλο τον τομέα, και εκείνοι που στοχοποιήθηκαν ήταν συχνά ήδη εξαντλημένοι και φρόντιζαν ανθρώπους σε δύσκολες συνθήκες, δήλωσε ο πρόεδρος του Φόρουμ των Καρεκλών Υγείας και Κοινωνικής Φροντίδας, Peter McNaney.

Γιατί συμβαίνει αυτό;

“Αυτό είναι πέρα ​​για πέρα ​​ανυπόφορο”, πρόσθεσε. Ένα ευρύ φάσμα κοινωνικών παραγόντων συνέβαλαν στο πρόβλημα και τα δικαστήρια, η αστυνομία και ο εθελοντικός τομέας της κοινότητας θα πρέπει να συμμετέχουν στην απάντηση, είπε ο κ. McNaney. Υπήρξαν 2.500 σωματικές επιθέσεις κατά του προσωπικού του Belfast Trust κατά τη διάρκεια της εξάμηνης περιόδου – αύξηση 21% σε σχέση με το προηγούμενο έτος – πρόσθεσε. Μόνο στην Υπηρεσία Ασθενοφόρων, τον τελευταίο χρόνο καταγράφηκαν περισσότερα από 600 περιστατικά βίας και επιθετικότητας, πρόσθεσε.

Οι γενικοί ιατροί, το φαρμακείο, το οδοντιατρικό και το οφθαλμολογικό προσωπικό είχαν επηρεαστεί και κάποιοι είχαν παραιτηθεί ως αποτέλεσμα, δήλωσε η Eileen Mullan, πρόεδρος του Southern Health and Social Care Trust. “Ακόμη και μόλις τις τελευταίες ημέρες, με την υιοθέτηση των εμβολιασμών στα κέντρα μας, έχουμε δει σημαντική αύξηση του αριθμού της λεκτικής κακοποίησης σε αυτά τα κέντρα όταν οι άνθρωποι περιμένουν. Κάποιοι κακοποιούν το προσωπικό μας όσο είναι εκεί. Χρειαζόμαστε και την υποστήριξη του κοινού, αυτό δεν είναι σωστό σε καμία μορφή ή μορφή και ζητάμε από το κοινό να στηρίξει το προσωπικό μας”. Ο υπουργός Υγείας Ρόμπιν Σουάν είπε ότι πήρε το θέμα «εξαιρετικά σοβαρά». “Το προσωπικό περνά τις εργάσιμες μέρες φροντίζοντας τους άλλους και σώζοντας ζωές και η ασφάλειά του πρέπει να είναι πρωταρχικής σημασίας”, είπε ο κ. Swann. “Είναι εντελώς απαράδεκτο να υφίστανται κακοποίηση ή επίθεση κατά την άσκηση των καθηκόντων τους”.

Αποτελέσματα της κακοποίησης σε πυροσβέστες

Όταν οι πυροσβέστες εκφοβίστηκαν ή δέχθηκαν επίθεση, οι χρόνοι απόκρισης ήταν μεγαλύτεροι και οι άνθρωποι σε ευάλωτες καταστάσεις τέθηκαν σε κίνδυνο, δήλωσε η Carmel McKinney, επικεφαλής της Πυροσβεστικής και Διάσωσης του ΝΙ. Το Φόρουμ των Προέδρων της HSC έστειλε επιστολή σε κάθε μέλος της συνέλευσης του Stormont ζητώντας περισσότερη υποστήριξη. Το φόρουμ περιλαμβάνει τους επικεφαλής 18 υγειονομικών υπηρεσιών και φορέων, συμπεριλαμβανομένων των καταπιστευμάτων HSC, του Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, του Συμβουλίου Υγείας και Κοινωνικής Φροντίδας και της Υπηρεσίας Πυροσβεστικής και Διάσωσης του ΝΙ. Κάλεσε επίσης τους ανθρώπους να θυμούνται τη σημασία της λήψης πρακτικών μέτρων για να βοηθήσουν το προσωπικό, όπως:

  • Διατήρηση καλής υγιεινής των χεριών
  • Εξασφάλιση ότι οι εσωτερικοί χώροι αερίζονται καλά
  • Χρήση μάσκας σε πολυσύχναστους και εσωτερικούς χώρους

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here