Περιποίηση προσώπου αιθέρια έλαια: Ποια είναι τα κατάλληλα αιθέρια έλαια για την επιδερμίδα σας;


Έχετε σκεφτεί ποτέ ότι υπάρχουν αιθέρια έλαια, που είναι πιο κατάλληλα για κάποιο τύπου δέρματος από κάποια άλλα; Αν όχι, τότε να ξέρετε, το έχουμε σκεφτεί εμείς και από ό,τι φαίνεται, όντως, το κάθε αιθέριο έλαιο ταιριάζει με πολύ συγκεκριμένους τύπους δέρματος. Αν λοιπόν σκέφτεστε να φτιάξετε στο σπίτι κάποια κρέμα προσώπου, κάποια κρέμα χεριών, ή να χρησιμοποιήσετε για οποιονδήποτε άλλο λόγο κάποιο αιθέριο έλαιο στο δέρμα σας, καλό είναι να γνωρίζετε όχι μόνο ποια μυρωδιά σας αρέσει, αλλά ποια μυρωδιά.. σας ταιριάζει! Ας δούμε λοιπόν παρακάτω το κάθε άρωμα και την επιδερμίδα για την οποία είναι κατάλληλο.

  • Κανονική επιδερμίδα: Όταν μιλάμε για κανονικό τύπο δέρματος, μιλάμε για εκείνο πού η ροή του σμήγματος και η υγρασία του δέρματος, έχουν απόλυτη ισορροπία μεταξύ τους. Σε ένα τέτοιο δέρμα, δύσκολα θα βγούμε σπυράκια και πόρους έντονους, όπως και δύσκολα θα βρούμε έντονες ρυτίδες. Είναι ένα απαλό δέρμα με φυσική λάμψη. Τα αιθέρια έλαια που το ευνοούν είναι κυρίως το χαμομήλι και η λεβάντα.
  • Λιπαρό δέρμα: Λιπαρή, ονομάζουμε μία επιδερμίδα στην οποία, η ροή του σμήγματος και η υγρασία του δέρματος είναι ιδιαίτερα αυξημένη. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα, ένα αρκετά θαμπό πρόσωπο, με μαύρα στίγματα και πολλές φορές, έντονα σπυράκια. Η αρωματοθεραπεία μπορεί να αποβεί ιδιαίτερα αποτελεσματική στο λιπαρό δέρμα. Μπορείτε χρησιμοποιώντας τρία αιθέρια έλαια τη μέρα, που θα είναι κατάλληλα για το δέρμα σας, να αντικαταστήσετε εντελώς την κρέμα σας. Αιθέρια έλαια που είναι κατάλληλα για το λιπαρό δέρμα είναι το ιλάνγκ – ιλάνγκ, το γεράνι, ο βασιλικός, το περγαμόντο, η λεβάντα και ο κέδρος.
  • Μικτό δέρμα: Το μεικτό δέρμα παρουσιάζει λιπαρότητα και ξηρότητα ταυτόχρονα. Πώς μπορεί να συμβαίνει αυτό; Πολύ απλά, συνήθως τα άτομα με μεικτό δέρμα, έχουν λιπαρό μέτωπο, λιπαρά σημεία κάτω από τη μύτη και ανοιχτούς πόρους παντού, ενώ τα μάγουλα και οι κρόταφοι, έχουν έντονη ξηρότητα. Για να ισορροπήσει η μεικτή επιδερμίδα πρέπει να ρυθμιστεί και η υγρασία αλλά και η λιπαρότητα του σμήγματος. Η αρωματοθεραπεία μπορεί να βοηθήσει με το γεράνι, το ροδόξυλο, το σανταλόξυλο και τη λεβάντα.
  • Ξηρό δέρμα: Το ξηρό δέρμα έχει συνήθως πολύ μειωμένη ροή σμήγματος και ελάχιστη υγρασία. Μπορεί να εμφανίσει εκζέματα πιο εύκολα, αλλά και ρυτίδες, αφού γερνάει γρηγορότερα. Τα έλαια που το ωφελούν είναι το γιασεμί, το σανταλόξυλο, το νερολί, το γεράνι και η λεβάντα.

Συνοψίζοντας, ο κάθε τύπος προσώπου έχει ανάγκη από διαφορετικά είδη περιποίησης. Γι’ αυτό, καλό είναι, πριν αποφασίσουμε είτε να αγοράσουμε, είτε να φτιάξουμε κάποιο προϊόν για το δέρμα μας, να έχουμε πρώτα συμβουλευτεί έναν ειδικό, ώστε να μας ενημερώσει για τις ανάγκες του.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ