Νέα μέτρα τα Χριστούγεννα για την πανδημία: «Ανοιχτό παράθυρο» από Μητσοτάκη


Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο για νέα μέτρα τα Χριστούγεννα προκειμένου να περιοριστεί η διασπορά του κορονοϊού

Για το ενδεχόμενο να υπάρξουν νέα μέτρα τα Χριστούγεννα προκειμένου να περιοριστεί η διασπορά του κορονοϊού λογω και της μετάλλαξης Όμικρον ρωτήθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης προσερχόμενος στη Σύνοδο Κορυφής το πρωί της Πέμπτης με τον πρωθυπουργό να αφήνει ξεκάθαρα «ανοιχτό παράθυρο».

«Αυτά που ξέρουμε για την μετάλλαξη Όμικρον είναι ανησυχητικά, η μόνη λύση είναι ο εμβολιασμός με τρίτη δόση. Στην Ελλάδα ανοίξαμε πρώτοι την τρίτη δόση για όλο τον πληθυσμό. Αν χρειαστεί να πάρουμε επιπλέον μέτρα αυτά θα υλοποιηθούν κατά τη διάρκεια των Χριστούγεννων. Κάθε καθυστέρηση στη μετάλλαξη Όμικρον θα μας δώσει χρόνο» είπε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης ερωτηθείς σχετικά από ξένο δημοσιογράφο.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στο θέμα της πανδημίας και στην δήλωσή του κατά την είσοδο στη Σύνοδο Κορυφής λέγοντας ότι «θα έχουμε την ευκαιρία να κάνουμε μια αναλυτική συζήτηση για την πανδημία καθώς υπάρχει ανησυχία για την μετάλλαξη Όμικρον η οποία αργά ή γρήγορα θα πάει σε όλες τις χώρες».

«Είναι επιβεβλημένο να επιταχυνθεί ο εμβολιασμός δίνοντας ακόμα μεγαλύτερη έμφαση στην τρίτη δόση καθώς οι επιστήμονες δείχνουν ότι είναι η καλύτερη γραμμή άμυνας».


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ