Αποκάλυψη CIA: Ο δολοφόνος του Τζον Κένεντι είχε συναντηθεί με Σοβιετικούς πράκτορες


Τζον Κένεντι: Ένα έγγραφο της CIA ανατρέπει όσα γνωρίζαμε για τη δολοφονία του Αμερικανού προέδρου από τον Λι Χάρβεϊ Όσβαλντ, εμπλέκοντας και τους Σοβιετικούς!

Έχουν περάσει 58 χρόνια από τη δολοφονία του Τζον Κένεντι από τον Λι Χάρβεϊ Όσβαλντ, ωστόσο τα ερωτήματα για το τι συνέβη και όπλισε το χέρι του δράστη να σκοτώσει τον πρόεδρο των ΗΠΑ, φαίνεται πως απαντώνται σε μια απόρρητη έκθεση της CIA.

Τα συγκεκριμένα έγγραφα διέρρευσαν από άγνωστη πηγή μέσω του Εθνικού Μητρώου Αρχείων των ΗΠΑ και σύμφωνα με αυτά και τις 1.500 σελίδες που κυκλοφόρησαν, ο Όσβαλντ, δυο μήνες πριν τη δολοφονία Κένεντι είχε συναντηθεί με Σοβιετικούς πράκτορες.

Μάλιστα, στα συγκεκριμένα έγγραφα αναφέρεται πως ανώνυμος πληροφοριοδότης είχε προειδοποιήσει την πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αυστραλία πως ο Κένεντι θα δολοφονηθεί, ένα χρόνο νωρίτερα πριν γίνει η επίθεση, μια πληροφορία που δεν έφτασε ποτέ στην CIA.

Ο δολοφόνος του Τζον Κένεντι, Λι Χάρβεϊ Όσβαλντ

Σύμφωνα με έκθεση του 1964: «Η κλήση έγινε στην πρεσβεία στην Καμπέρα στις 15 Οκτωβρίου του 1962. Η CIA δεν είχε καμία γνώση του τηλεφωνήματος».

Σε ό,τι αφορά τον Όσβαλντ, σύμφωνα με τις διαρροές, στις 23 Σεπτεμβρίου του 1963 βρέθηκε στην πρεσβεία της Σοβιετικής Ένωσης στο Μεξικό και συνομίλησε με τον Βαλερί Βλαντιμίροβιτς, ο οποίος ήταν διπλωματικός υπάλληλος. Την συγκεκριμένη έκθεση υπογράφει ο πράκτορας της CIA, Tennent Bagley.

«Ο Όσβαλντ πραγματοποίησε κλήση στην σοβιετική πρεσβεία την 1η Οκτωβρίου, όπου συστήθηκε και με σπαστά ρωσικά και στη συνέχεια ρώτησε αν υπήρχε κάτι ανησυχητικό από την Ουάσινγκτον», ανέφερε η έκθεση.

Ακολουθεί ο διάλογος που υπέκλεψε η CIA:

«Καλησπέρα, είμαι ο Λι Χάρβεϊ Όσβαλντ. Ήμουν εκεί το περασμένο Σάββατο και μίλησα με τον σύμβουλο και είπε πως θα έστελνε τηλεγράφημα στην Ουάσινγκτον και θα ήθελα να μάθω αν υπάρχει κάποιο νεότερο, αλλά δεν θυμάμαι το όνομά του»

Μετά από λίγο, απάντησε ο υπάλληλος της KGB, Βαλερί Κοστίκοφ: «Περιμένετε ένα λεπτό, θα μάθω. Αναφέρουν πως δεν έλαβαν τίποτα».

«Έκαναν κάτι;»

«Ναι, το αίτημα έχει σταλεί, αλλά δεν έχουν λάβει κάτι».

Η έκθεση του Bagley έφτασε στην υπηρεσία του στις 23 Νοεμβρίου του 1963, μόλις μια ημέρα μετά την εκτέλεση του Κένεντι από τον Όσβαλντ.

Το νέο μυστηριώδες τηλέφωνο στην Αυστραλία

Το μυστήριο πυκνώνει ωστόσο, καθώς δυο ημέρες μετά τη δολοφονία Κένεντι, ένα νέο τηλεφώνημα έφερε τους Σοβιετικούς στο επίκεντρο.

Στις 24 Νοεμβρίου, ένα νέο τηλεφώνημα πραγματοποιήθηκε στην Αυστραλία, περίπου ένα χρόνο μετά το πρώτο που προειδοποιούσε για τη δολοφονία Κένεντι.

Σύμφωνα με τα έγγραφα που διέρρευσαν, ένας άνδρα, ο οποίος συστήθηκε ως Πολωνός οδηγός ταξί που δούλευε για την αμερικανική πρεσβεία στην Καμπέρα, επικοινώνησε με διπλωματικό υπάλληλο και του είπε πως έχει πληροφορίες πως οι Σοβιετικοί δολοφόνησαν τον Κένεντι. Είναι άγνωστο αν ήταν ο ίδιος άνθρωπος που είχε καλέσει ένα χρόνο νωρίτερα.

Σύμφωνα με την έκθεση που συντάχθηκε στις 22 Μαΐου του 1964: «Το συγκεκριμένο άτομο κάλεσε για να συζητήσει θέματα διπλωματικού ενδιαφέροντος. Στο σημείο αυτό αναφέρθηκε στην πιθανότητα να έχουν δολοφονήσει οι Σοβιετικοί τον Κένεντι».

Να σημειωθεί πως τον Όσβαλντ σκότωσε ο Τζακ Ρούμπι, ιδιοκτήτης μπαρ στο Ντάλας, δυο ημέρες μετά τη σύλληψή του…

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ