Μαγιορκίνης: Περιμένουμε ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων με τη μετάλλαξη Όμικρον


Ο Επίκουρος Καθηγητής Επιδημιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Γκίκας Μαγιορκίνης τόνισε ότι η μετάλλαξη Όμικρον είναι μεταδοτικότερη από οποιαδήποτε άλλη μετάλλαξη 

Την μεταδοτικότερη μετάλλαξη σε σχέση με όλες της προηγούμενες, χαρακτήρισε την Όμικρον ο Επίκουρος Καθηγητής Επιδημιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Γκίκας Μαγιορκίνης.

Όπως επεσήμανε το γεγονός αυτό θα φέρει εκ νέου αύξηση των κρουσμάτων και για τον λόγω αυτό θα πρέπει να επισπευσθούν οι εμβολιασμοί και η τρίτη δόση.

«Η παραλλαγή Όμικρον αναμένεται να δημιουργήσει ραγδαία αύξηση του αριθμού των διαγνώσεων που αναμένεται να σταθεροποιηθεί σε υψηλά επίπεδα. Η δυναμική στο ΕΣΥ θα εξαρτηθεί από τους εμβολιασμούς στους άνω των 60 ετών. Κεντρικό ρόλο θα παίξει το ποσοστό των πολιτών που θα έχει κάνει την τρίτη δόση», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μαγιορκίνης.

Αποκλιμάκωση με μείωση κρουσμάτων

Σύμφωνα με την Βάνα Παπαευαγγέλου συνεχίζεται η αποκλιμάκωση με μείωση κρουσμάτων κατά 14% αυτή την εβδομάδα. «Σε Λακωνία, Λασίθι και Λευκάδα παρατηρείται αύξηση του επιδημιολογικού φορτίου», ανέφερε η ίδια.

Και συνέχισε, λέγοντας μεταξύ άλλων πως την περασμένη εβδομάδα είχαμε 9.000 κρούσματα σε παιδιά, ενώ πριν από δύο εβδομάδες ήταν 11.000, συνεπώς υπάρχει μείωση.

Τέλος έκανε σύσταση στους γονείς να κάνουν τα παιδιά τους self test ακόμα και στην περίοδο των γιορτών, καθώς συχνά είναι ασυμπτωματικά.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ