Κορονοϊός – Παπαευαγγέλου: Αποκλιμάκωση της πανδημίας στη χώρα – Μειώθηκαν οι εισαγωγές ασθενών


Κορονοϊός – Όλες οι ειδήσεις: Για τα νεότερα δεδομένα της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα μίλησε η Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Βάνα Παπαευαγγέλου, κατά την σημερινή ενημέρωση από υπουργείο Υγείας

Η κα Παπαευαγγέλου ανέφερε ότι υπάρχει αποκλιμάκωση της πανδημίας στη χώρα, όμως με αργό ρυθμό, ενώ παράλληλα εμφανίζονται «εξάρσεις» σε διάφορες περιοχές της χώρας φέρνοντας ως παράδειγμα το Λασίθι και την Λευκάδα, ενώ τόνισε ότι το επιδημιολογικό φορτίο στη χώρα παραμένει στο επίπεδο 5.

Όπως είπε η ίδια, την τελευταία εβδομάδα οι εισαγωγές στα νοσοκομεία αλλά και στις ΜΕΘ, μειώθηκε σημαντικά.

«Παρακολουθούμε τα νέα από την διεθνή κοινότητα και τις επιπτώσεις της “Όμικρον”», ανέφερε τη συνέχεια η καθηγήτρια τονίζοντας ότι η μεταδοτικότητα του νέου στελέχους είναι πολύ μεγαλύτερο από κάθε άλλη μετάλλαξη. Η Παπαευαγγέλου έφερε ως παράδειγμα το Ηνωμένο Βασίλειο όπου σήμερα περισσότερα από το 50% των νέων κρουσμάτων αφορούν την μετάλλαξη «Όμικρον»

«Είναι σαφές ότι επαναμολύνει από τα άλλα στελέχη συνεπώς το πρώτο ξεκάθαρο μήνυμα είναι ότι όσοι έχουν νοσήσει θα πρέπει να κλείσουν άμεσα ραντεβού για εμβολιασμό», ανέφερε στη συνέχεια.

Κατά πόσο ο εμβολιασμός προστατεύει από την μετάλλαξη «Όμικρον», σύμφωνα με την κα Παπαευαγγέλου, τα αρχικά δεδομένα δείχνουν ότι η χορήγηση της αναμνηστικής δόσης προσφέρει σημαντικά αυξημένη προστασία. «Μετά την αναμνηστική δόση μειώνεται κατά 12 φορές η σοβαρή νόσηση».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ