Κορονοϊός: Γκάγκα – Μαγιορκίνης «αδειάζουν» εμμέσως τον Τσιόδρα για την επίμαχη έρευνα για τις ΜΕΘ


Κορονοϊος: Για… αδυναμίες στην έρευνα του καθηγητή μίλησαν κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης ενημέρωσης στο υπουργείο Υγείας. 

Για τη μελέτη Τσιόδρα – Λύτρα, κλήθηκε να απαντήσει, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης της Πέμπτης, η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα.

«Κάθε εβδομάδα έχουμε συνάντηση με τον πρωθυπουργό, που ελέγχει τα δεδομένα. Ο ίδιος έχει ζητήσει να τα βλέπει κάθε μέρα και το φθινόπωρο του ’20 έστειλε πολλούς γιατρούς στη Θεσσαλονίκη και τα περιφερειακά νοσοκομεία για να βοηθήσουν. Τα δεδομένα παρατηρούνται καθημερινά. Δεν θέλω να σχολιάσω ένα επιστημονικό άρθρο που έχει αδυναμίες στα δεδομένα και στον τρόπο που εξηγούνται. Έχουμε ανθρώπους που οδηγούνται αργά στα ΤΕΠ, αυτοί θεωρούνται θάνατοι εκτός ΜΕΘ. Πρέπει να σκεφτόμαστε τη βαρύτητα του κάθε περιστατικού» είπε αρχικά η κ. Γκάγκα.

«Πρέπει να έχουμε στοιχεία της βαρύτητας, της ηλικίας και των υποκείμενων νοσημάτων. Ο μέσος όρος αναμονής εισόδου στις ΜΕΘ είναι μικρός, λιγότερος από μια μέρα. Υπάρχουν περιστατικά που είναι αδύνατο να διακινηθούν. Η μελέτη μπορεί να αναφέρεται σε οτιδήποτε, δεν είναι σαφής. Έχουμε ανθρώπους που μπήκαν στη ΜΕΘ και πέθαναν μετά από μισή ώρα, αυτοί θεωρούνται θάνατοι εκτός ΜΕΘ…», συμπλήρωσε.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


1 ΣΧΟΛΙΟ

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ