Κορονοϊός: Επιμένουν Τσιόδρας και Λύτρας – «Είχαμε ενημερώσει – Δεν θα παίζουμε με τις λέξεις»

Κορονοϊός: Σε μείζον πολιτικό θέμα εξελίσσεται η συζήτηση σχετικά με τη μελέτη των έγκριτων καθηγητών Θεοδώρου Λύτρα και Σωτήρη Τσιόδρα.

Την ώρα που πληθαίνουν οι αντιδράσεις για τη μελέτη Τσιόδρα – Λύτρα για τη θνητότητα στις ΜΕΘ, οι δύο καθηγητές σπεύδουν να την υπερασπιστούν απαντώντας στους επικριτές τους.

Ο κ. Λύτρας διαμηνύει ότι δεν θα μπει σε παιχνίδια λέξεων, επισημαίνοντας πως είχε ενημερώσει σε ανώτατο επίπεδο και για το λόγο αυτό δεν είναι υπόλογος σε κανέναν.
Η μελέτη έχει προκαλέσει έντονες πολιτικές αντιδράσεις. Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου επιχείρησε το μεσημέρι να αμφισβητήσει τις αναφορές Λύτρα περί ενημέρωσης σε «ανώτατο επίπεδο».

«Η επιστημονική μελέτη δεν ήταν σε γνώση του πρωθυπουργού, δεν είχε παραδοθεί ούτε στον πρωθυπουργό ούτε σε κανένα συνεργάτη του, πριν την επίσημη δημοσίευσή της», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σε ερώτηση του CNN Greece, καθώς και άλλων συντακτών υγείας στην ενημέρωση της Πέμπτης, η αναπληρώτρια υπουργός υγείας Μίνα Γκάγκα, «άδειασε» τους επιστήμονες, τονίζοντας, ότι η μελέτη, έχει αδυναμίες και ότι δεν στοιχειοθετείται.

Για παράδειγμα όπως είπε, για να αποδεχθούμε τα ευρήματα της μελέτης- η οποία σημειωτέον κάνει λόγο για θνητότητα 87% σε όσους ασθενείς είναι διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ, και πώς το ΕΣΥ βρίσκεται στα όρια του με καλυμμένες 400 κλίνες ΜΕΘ- πρέπει να δούμε τα όρια του συστήματος ανά περιφέρεια, το ποσοστό των ελεύθερων κλινών αλλά και το ποσοστό των εμβολιασμένων.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here