Κρήτη: Νέα απόπειρα να «ψαρέψουν» τραπεζικό λογαριασμό – Το μήνυμα που έστειλαν οι απατεώνες

Ο πολίτης που κατάλαβε πως κάτι δεν πάει καλά με το περίεργο μήνυμα, επικοινώνησε με το κατάστημα της τράπεζας, όπου διαπίστωσε ότι πρόκειται για απατεώνα.

Οι απατεώνες δεν σταματούν ποτέ να αναζητούν τρόπους να προσπαθούν να… ψαρέψουν θύματα και μια ακόμα τέτοια προσπάθεια αποκαλύπτει το Cretalive.gr.

Το περιστατικό έγινε το μεσημέρι της Πέμπτης στον Άγιο Νικόλαο Λασιθίου, όταν έλαβε μήνυμα στο κινητό του να συνδεθεί με το σύνδεσμο που του έστειλαν προκειμένου να ενεργοποιήσει το πρωτόκολλο ασφαλείας της Εθνικής Τράπεζας, όπου ο συγκεκριμένος πολίτης διέθετε λογαριασμό. Μάλιστα όπως με περίσσιο θράσος τον ενημέρωναν αν δεν το έκανε, ο λογαριασμός του θα πάγωνε προσωρινά!

Ο πολίτης κατάλαβε πως κάτι δεν πάει καλά με το περίεργο μήνυμα και επικοινώνησε με το κατάστημα της τράπεζας, όπου διαπίστωσε ότι πρόκειται για απατεώνα και η κλασική και άκρως διαδεδομένη περίπτωση phishing δηλαδή της άκρως διαδεδομένης μεθόδου «ψαρέματος» και υποκλοπής ευαίσθητων πληροφοριών που μπορεί να φέρουν κέρδος σε αυτόν που τις κατέχει.

Το μήνυμα που έστειλαν οι απατεώνες

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here