Ζακ Κωστοπουλος: Με καταθέσεις αστυνομικών συνεχίζεται η δίκη για το θάνατό του


Κατά τους μάρτυρες, η προτεραιότητα ήταν η σύλληψη του «επικίνδυνου ληστή», όπως δόθηκε στο σήμα

Πέντε αστυνομικοί, που είχαν μηνυθεί από την οικογένεια του Ζακ Κωστόπουλου, αναμένεται να καταθέσουν σήμερα στη δίκη για το θάνατό του, που πραγματοποιείται στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αθηνών.

Ήδη στην προηγούμενοι συνεδρίαση κατέθεσαν δυο αστυνομικοί, που βρέθηκαν στην οδό Γλάδστωνος μετά την έξοδο του 33χρονου ακτιβιστή από το κοσμηματοπωλείο.

«Στα χαμένα ήταν. Στην αρχή σηκώθηκε από το έδαφος και απείλησε το διασώστη. Ο τελευταίος κάνει πίσω και εκείνος στρέφει το γυαλί στο συνάδελφο. Πάει να διαφύγει, πέφτει στα τραπέζια και κινούμαστε να τον αφοπλίσουμε. Δίναμε εντολές να αφήσει το γυαλί αλλά δεν άκουγε. Ήταν σε μία περίεργη κατάσταση, σαν να μην καταλάβαινε τι λέμε. Συνεχίσαμε να του δίνουμε εντολές και όταν άρχισε να κινείται προς τον αστυνομικό και ΕΚΑΒ, αντιδράσαμε. Ήταν επικίνδυνος γιατί ήταν εκεί πάνω από 40 άτομα» ανέφερε ένας εκ των μαρτύρων.

Εισαγγελέας: Θεωρείτε ενδεδειγμένη τη μέθοδο σύλληψης που χρησιμοποιήθηκε;
Μάρτυρας: Ήταν και ηπιότερη, χωρίς χρήση γκλοπ και χωρίς περαιτέρω πίεση.
Πολιτική αγωγή: Μάθατε τί είχε προηγηθεί;

Μάρτυρας: Ότι όταν βγήκε από το κοσμηματοπωλείο, έπεσε στα γυαλιά και κόπηκε. Αυτό γνωρίζαμε. Εκ των υστέρων είδαμε ότι υπήρχαν κάποια χτυπήματα.

Κατά τους μάρτυρες, η προτεραιότητα ήταν η σύλληψη του «επικίνδυνου ληστή», όπως δόθηκε στο σήμα. «Ρωτήσαμε τί είχε προηγηθεί και μας είπαν ότι κόπηκε στην προσπάθεια του να διαφύγει από την τζαμαρία. Ο πρώτος κατηγορούμενος μας το είπε» ανέφερε ο μάρτυρας.

Πολ. αγωγή: Και αρκεστήκατε σε αυτή την καταγραφή; Δεν ερευνήσετε το περιστατικό να δείτε τί συνέβη; Δεν έχετε αρμοδιότητα;

Μάρτυρας: Αφού από τις καταθέσεις των πολιτών δεν μας είπε κανείς κάτι άλλο. Οπλοφορούσε μπροστά μας και ήταν επικίνδυνος. Έκανε δύο φορές επίθεση.
Υπεράσπιση: Είχατε την αίσθηση όταν σηκώθηκε με το γυαλί, ότι μπορεί να είχε κάποιο παθολογικό πρόβλημα;

Μάρτυρας: Δεν μπορώ να είμαι απόλυτος σε αυτό το πράγμα. Πιστεύω ότι δεν θα μπορούσε κανείς να το διαγνώσει.

Το Δικαστήριο θα πραγματοποιήσει μια ακόμη συνεδρίαση την ερχόμενη εβδομάδα και θα διακόψει για τη νέα χρονιά.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ