Επίτροπος Υγείας Φιλαδέλφεια: Προειδοποιεί να μην συγκεντρωνόμαστε με την οικογένεια κατά τη διάρκεια των διακοπών λόγω της covid

Επίτροπος Υγείας Φιλαδέλφεια: H επίτροπος υγείας της Φιλαδέλφειας προειδοποίησε τους κατοίκους την Τετάρτη να μην συμμετέχουν σε εορταστικές συγκεντρώσεις με άτομα από άλλα νοικοκυριά – συμπεριλαμβανομένης της οικογένειας – λόγω της επικράτησης της COVID-19 στην πόλη. Η Πενσυλβάνια έχει κατά μέσον όρο περισσότερες από 8.500 νέες, επιβεβαιωμένες λοιμώξεις την ημέρα, αύξηση σχεδόν 50% σε δύο εβδομάδες.

Ο αριθμός των ασθενών με COVID-19 που χρειάζονται νοσοκομειακή περίθαλψη έχει αυξηθεί κατά τα δύο τρίτα από τον περασμένο μήνα, κατά μέσον όρο πάνω από 4.300 την ημέρα.

Οι θάνατοι έχουν επίσης αυξηθεί σχεδόν κατά 50% σε δύο εβδομάδες σε 89 ημερησίως.

Η Δρ Cheryl Bettigole, η επίτροπος, εξέφρασε τη δική της απογοήτευση με την ανακοίνωση, αλλά επέμεινε ότι η σύσταση είναι απαραίτητη, ανέφερε το Fox 29. Αποκάλεσε τα εσωτερικά πάρτι διακοπών «πολύ επικίνδυνα».

«Τώρα μπαίνουμε σε μια εποχή που θα μπορούσε να είναι η πιο επικίνδυνη από τον περασμένο χειμώνα», είπε, σύμφωνα με το CBS Philadelphia.

«Με την εποχή της γρίπης να είναι προ των πυλών, ανησυχώ πολύ ότι μια απότομη αύξηση των ατόμων που νοσηλεύονται για COVID μπορεί να βάλει τα νοσοκομεία μας στο περιθώριο». Ο κυβερνήτης Τομ Γουλφ ζήτησε ομοσπονδιακή βοήθεια καθώς η πολιτεία του αντιμετωπίζει μια νέα αύξηση των κρουσμάτων COVID-19.

Το γραφείο της δεν απάντησε αμέσως σε email από το Fox News μετά τις ώρες λειτουργίας. «Παρακαλώ μην μαζευτείτε με άλλα νοικοκυριά για τα Χριστούγεννα, ή αν το κάνετε, κρατήστε αυτές τις συγκεντρώσεις μικρές», είπε. «Ζητήστε από όλους να κάνουν ένα τεστ πριν έρθουν και ζητήστε από όλους να μείνουν σπίτι ακόμα κι αν αισθάνονται λίγο αδιαθεσία».

Η Δρ Cheryl Bettigole προέτρεψε τους κατοίκους στη Φιλαδέλφεια να παραλείψουν τα πάρτι των διακοπών φέτος λόγω του κινδύνου COVID.

Το Philadelphia Inquirer χαρακτήρισε τη συμβουλή της Bettigole ως «ζοφερό απόηχο του Δεκεμβρίου 2020». Η εφημερίδα ανέφερε ότι η πόλη δεν σχεδιάζει να εφαρμόσει κανενός είδους εντολές παραμονής στο σπίτι.

Ο Κυβερνήτης Τομ Γουλφ κάλεσε επίσης την Ουάσιγκτον να στείλει «ομάδες κρούσης» για νοσοκομεία, εξειδικευμένες νοσηλευτικές εγκαταστάσεις και εταιρείες ασθενοφόρων λόγω της πρόσφατης αύξησης των κρουσμάτων στην πολιτεία.

«Ελπίζω ότι αυτές οι κρίσιμες σημαντικές υποστηρίξεις θα αντιμετωπιστούν για να ανακουφίσουν την πίεση στο σύστημα υγειονομικής περίθαλψής μας και τελικά να μπορέσουν να παράσχουν στους Πενσυλβανούς τη φροντίδα που χρειάζονται κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου», είπε.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here