Άφαντοι οι πιστολέρο του Ζεφυρίου – Οκτώ συλλήψεις για ναρκωτικά μετά τις έρευνες


Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι μετά την έκταση που πήρε το θέμα οι πρωταγωνιστές των βίντεο από το Ζεφύρι φρόντισαν να εξαφανιστούν

Μπορεί η Αστυνομία να έστησε από νωρίς το πρωί της Παρασκευής (17/12) μία πολύ μεγάλη επιχείρηση, με τη συμμετοχή δεκάδων πάνοπλων αστυνομικών, στο Ζεφύρι, ωστόσο, δεν κατάφερε να εντοπίσει κανέναν από τους ενόπλους που εμφανίζονται σε βίντεο να ρίχνουν καταιγισμό πυρών με πιστόλια και υποπολυβόλα Ούζι.

Η επίσημη ανακοίνωση της Αστυνομίας κάνει λόγο για οκτώ συλλήψεις, ωστόσο, κανείς από τους συλληφθέντες δεν ανήκει στην ομάδα των ατόμων που εμφανίζονται στα βίντεο να κρατούν όπλα και να πυροβολούν. Επίσης, δεν εντοπίστηκε κατά τις έρευνες κανένα όπλο.

Οι οκτώ συλληφθέντες κατηγορούνται για ναρκωτικά και το νόμο περί όπλου (διότι βρέθηκαν φυσίγγια), ενώ κανείς τους δεν κατηγορείται για τους πυροβολισμούς που σημειώθηκαν στο Ζεφύρι από ένοπλη ομάδα Ρομά. Μεταξύ των συλληφθέντων περιλαμβάνεται η γυναίκα ατόμου που πρωταγωνίστησε στους πυροβολισμούς και καταζητείται. Η γυναίκα αυτή δε συμμετείχε στους πυροβολισμούς.

Καλά πληροφορημένες πηγές του newsbomb σημειώνουν, μάλιστα, ότι οι εφτά συλλήψεις δεν έγιναν σήμερα Παρασκευή αλλά χθες Πέμπτη.

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι μετά την έκταση που πήρε το θέμα οι πρωταγωνιστές των βίντεο φρόντισαν να εξαφανιστούν και να κρύψουν τα όπλα. Σημειώνεται ότι ο καταιγισμός πυρών σημειώθηκε σε απόσταση περίπου 300 μέτρων από το Αστυνομικό Τμήμα Ζεφυρίου. Εκτιμάται ότι το περιστατικό έγινε και καταγράφηκε σε βίντεο, διότι οι ένοπλοι ήθελαν να κάνουν επίδειξη δύναμης και να στείλουν μήνυμα ισχύος σε αντίπαλη ομάδα με έδρα τα Άνω Λιόσια.

Η έρευνα πάντως για το βίντεο με τους πυροβολισμούς συνεχίζεται για την ταυτοποίηση των δραστών.

Η επίσημη ανακοίνωση της Αστυνομίας:

Αποτελέσματα αστυνομικών επιχειρήσεων στη Δυτική Αττική για την καταπολέμηση της εγκληματικότητας αναφορικά με την κατοχή και χρήση πυροβόλων όπλων και τη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών

Στο πλαίσιο διερεύνησης, από τη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής, εγκληματικών υποθέσεων εμπλοκής συμμοριών που κατέχουν όπλα και διακινούν ναρκωτικά στη Δυτική Αττική, χθες και σήμερα (16 και 17 Δεκεμβρίου 2021), οργανώθηκαν και πραγματοποιήθηκαν αστυνομικές επιχειρήσεις στις περιοχές του Ζεφυρίου και των Άνω Λιοσίων.

Στις ανωτέρω επιχειρήσεις συμμετείχαν αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Δυτικής Αττικής, της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών, της Ο.Π.Κ.Ε., του Τ.Α. Ζεφυρίου, της Διεύθυνσης Αστυνομίας Δυτικής Αττικής και της Διεύθυνσης Αστυνομικών Επιχειρήσεων.

Κατά τη διάρκεια των ανωτέρω επιχειρήσεων και μέχρι τώρα, διενεργήθηκαν έξι (6) έρευνες και συνελήφθησαν οκτώ (8) άτομα για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί ναρκωτικών και περί όπλων.

Συνολικά κατασχέθηκαν:

  • ποσότητα ηρωίνης βάρους -566,6- γραμμαρίων
  • -15- ναρκωτικά δισκία
  • -8- φυσίγγια διαμετρήματος 7,65 mm
  • ζυγαριές ακριβείας
  • χρηματικά ποσά
  • κινητά τηλέφωνα

Η διενέργεια ερευνών συνεχίζεται.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ