Βρετανία κορονοϊός: Τρίτη μέρα με ρεκόρ κρουσμάτων – 93.045 το τελευταίο 24ωρο


Πρόκειται για την τρίτη διαδοχική ημέρα με υψηλό ημερήσιων κρουσμάτων στη Βρετανία από την αρχή της πανδημίας.

Tα κρούσματα κορονοϊού στο Ηνωμένο Βασίλειο εκτοξεύτηκαν σε επίπεδα ρεκόρ από την αρχή της πανδημίας για τρίτη συνεχόμενη ημέρα. Συγκεκριμένα, το τελευταίο 24ωρο επιβεβαιώθηκαν 93.045 κρούσματα του κορονοϊού ενώ η μετάλλαξη Όμικρον γίνεται το κυρίαρχο στέλεχος στη Σκωτία και το Λονδίνο.

Μάλιστα, τις τελευταίες 24 ώρες, καταγράφηκαν 3.201 νέα κρούσματα της «Όμικρον», ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό σε 14.909. Ωστόσο, οι ειδικοί στον τομέα της υγείας έχουν προειδοποιήσει ότι είναι πιθανό να υπάρξουν πολλές περισσότερες λοιμώξεις από την μετάλλαξη Όμικρον στη Βρετανία, με περίπου 200.000 άτομα να μολύνονται κάθε μέρα, σύμφωνα με εκτιμήσεις.

Αντιμέτωπη, σύμφωνα με τον πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον, με ένα «τσουνάμι» εξαιτίας της παραλλαγής Όμικρον, η Βρετανία μετρά συνολικά 147.048 νεκρούς από την Covid-19, εκ των οποίων 111 που καταγράφηκαν σήμερα.

Αν και στην Αγγλία, η βρετανική κυβέρνηση περιορίστηκε στο να εισάγει εκ νέου τη χρήση της μάσκας στους περισσότερους δημόσιους χώρους (εξαιρουμένων των παμπ και των εστιατορίων), να ενθαρρύνει την τηλεργασία όσο είναι δυνατόν και να επιβάλει ένα υγειονομικό πάσο για τις μαζικές συγκεντρώσεις, παρά τη δυσφορία μιας μερίδας των βουλευτών του Συντηρητικού Κόμματος, οι τοπικές κυβερνήσεις της Σκωτίας και της Ουαλίας αποφάσισαν να εφαρμόσουν αυστηρότερα μέτρα.

Στη Σκωτία, όπου σύμφωνα με την πρωθυπουργό Νίκολα Στέρτζον, η Όμικρον είναι πλέον κυρίαρχη, οι πολίτες κλήθηκαν να μείνουν στα σπίτια τους ενόψει των Χριστουγέννων. «Το τσουνάμι για το οποίο προειδοποίησα πριν από μία εβδομάδα αρχίζει τώρα να μας χτυπά», δήλωσε η ίδια σήμερα. Οι επιχειρήσεις υποχρεούνται από τον νόμο να λάβουν από σήμερα «λογικά μέτρα» για να περιορίσουν τη διασπορά του ιού. Στις παμπ διατυπώθηκε η προτροπή να επιστρέψουν στην εξυπηρέτηση των πελατών στα τραπέζια παρά στο μπαρ.

Στην Ουαλία, ο πρωθυπουργός Μαρκ Ντρέικφορντ έδωσε εντολή για το κλείσιμο των μπαρ από τις 27 Δεκεμβρίου.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ