Σεξ οφέλη υγεία: 9 σεξουαλικά οφέλη της σεξουαλικής επαφής


  • Ενισχύει τη λίμπιντο σας.

Το σεξ ενισχύει την επιθυμία σας να κάνετε περισσότερο σεξ. Στις γυναίκες, το σεξ προάγει την κολπική λίπανση, τη ροή του αίματος και την ελαστικότητα, γεγονός που κάνει το σεξ πιο ευχάριστο και επιθυμητό.

  • Βελτιώνει τον έλεγχο της ουροδόχου κύστης των γυναικών.

Η ακράτεια είναι ένα πρόβλημα που επηρεάζει περίπου το 30% των γυναικών σε κάποιο σημείο της ζωής τους. Οι συσπάσεις που συμβαίνουν κατά τη διάρκεια του σεξ θα ενισχύσουν τους πυελικούς μύες που βοηθούν στην πρόληψη αυτού του είδους προβλημάτων.

  • Μειώνει την αρτηριακή πίεση.

Ερευνητές όπως ο γιατρός Joseph J. Pinzone, ισχυρίζονται ότι η σεξουαλική επαφή σας βοηθά να μειώσετε την αρτηριακή σας πίεση.

  • Μετράει ως άσκηση.

Όταν κάνετε σεξ, χρησιμοποιείτε πολλές μυϊκές ομάδες, αυξάνετε τον καρδιακό σας ρυθμό και μπορείτε να κάψετε έως και 5 θερμίδες ανά λεπτό. Αυτό είναι καλύτερο από το να βρίσκεστε στον καναπέ σας παρακολουθώντας σειρά.

  • Μειωμένος κίνδυνος καρδιακής προσβολής.

Το σεξ συνδέεται με τη διατήρηση της ισορροπίας στα επίπεδα οιστρογόνων και τεστοστερόνης. Επίσης, αυξάνει τον καρδιακό σας ρυθμό που είναι καλή άσκηση για την καρδιά. Όλα αυτά συμβάλλουν σε χαμηλότερο κίνδυνο καρδιακής προσβολής στους άνδρες.

  • Μειώνει τον πόνο.

Το σεξ μπορεί να είναι μια θεραπεία για έναν πονοκέφαλο ή πόνο σε ορισμένα μέρη του σώματός σας. Οι οργασμοί συνδέονται με την απελευθέρωση μιας ορμόνης που μειώνει τον πόνο.

  • Μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο καρκίνου του προστάτη.

Οι συχνές στύσεις συνδέονται με μείωση του κινδύνου καρκίνου του προστάτη. Ακόμη και ο αυνανισμός ή οποιοδήποτε άλλο είδος επαφής που προκαλεί εκσπερμάτιση θα βοηθήσει τους άνδρες να μειώσουν τον κίνδυνο καρκίνου.

  • Βελτιώνει τον ύπνο.

Μετά το σεξ, απελευθερώνεται μια ορμόνη χαλάρωσης γνωστή ως προλακτίνη. Αυτό βοηθά το σώμα σας να χαλαρώσει και σας βοηθά να κοιμάστε σαν μωρό μετά τη σεξουαλική επαφή.

  • Ανακουφίζει από το άγχος.

Η οικειότητα με τον σύντροφό σας βοηθάει πολύ όταν αισθάνεστε αγχωμένοι. Μια ορμόνη που σας κάνει να νιώθετε καλά απελευθερώνεται όταν αγκαλιάζεστε, αγκαλιάζετε, φιλάτε και έχετε σεξουαλική επαφή με κάποιον με τον οποίο νιώθετε οικεία.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ