Τάσεις MRB: Πώς αξιολογούν οι πολίτες την κυβέρνηση της ΝΔ και την αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ


Οι τάσεις της MRB καταγράφουν την αξιολογηση του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης της ΝΔ σε σχέση με τον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ και της αντιπολίτευσης

Την στάση των πολιτών για τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Αλέξη Τσίπρα αποτυπώνουν οι τάσεις της MRB για τον Δεκέμβριο με τους περισσότερους να έχουν αρνητική στάση τόσο απέναντι στον πρωθυπουργό όσο και στον πρόεδρο του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Συγκεκριμένα το 57,5% εμφανίζεται αρνητικά διακείμενο απέναντι στον Κυριάκο Μητσοτάκη με το 39,7% να είναι θετικά διακείμενο ενώ όσον αφορά τον Αλέξη Τσίπρα τα αντίστοιχα ποσοστά είναι 64,1% και 32,4%.

Σε παρόμοιο κλίμα και οι προσδοκίες για τη διακυβέρνηση της ΝΔ με το 36,5% να δηλώνει ότι είναι το ίδιο ή και ακόμα καλύτερες από ό,τι περίμενε και το 59,9% να δηλώνει το ακριβώς αντίθετο.

Οι περισσότερες θετικές γνώμες διατυπώνονται για το έργο της κυβέρνησης ΝΔ όσον αφορά την ψηφιακή αναβάθμιση του δημόσιου τομέα και την εξωτερική πολιτική ενώ οι περισσότερες αρνητικές αφορούν τους χειρισμούς για το Σκοπιανό και τα εργασιακά.

Την ίδια ώρα, πάντως, στο ερώτημα πώς πιστεύετε ότι θα ήταν η κατάσταση στη χώρα σε περίπτωση που την διακυβέρνηση είχε ο ΣΥΡΙΖΑ το 66,2% απαντά χειρότερη και το 27,8% καλύτερη.

I. Αξιολόγηση χειρισμών Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη

I. Αξιολόγηση στάσης προέδρου Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Α. Τσίπρα

ΙΙ. Προσδοκίες από την διακυβέρνηση της ΝΔ

Σε σχέση με τις προσδοκίες που είχατε από την Κυβέρνηση της ΝΔ, θα λέγατε ότι η γενική σας εντύπωση για την απόδοση / πορεία της Κυβέρνησης της ΝΔ είναιΣύνολο ερωτηθέντων (Ν=1500)

IΙΙ. Αξιολόγηση κυβέρνησης ΝΔ σε συγκεκριμένους τομείς

Πως κρίνετε τις ενέργειες της κυβέρνησης ΝΔ στους παρακάτω τομείς διακυβέρνησης;Σύνολο ερωτηθέντων (Ν=1500)

ΙΙ. Σε περίπτωση που ο ΣΥΡΙΖΑ είχε αναλάβει την διακυβέρνηση της χώρας θα ήταν καλύτερα ή χειρότερα τα πράγματα στην χώρα;

Θα ήθελα να μου πείτε πως πιστεύετε ότι θα ήταν η κατάσταση στην χώρα σε περίπτωση που την διακυβέρνηση είχε αναλάβει ο ΣΥΡΙΖΑ…Σύνολο ερωτηθέντων (Ν=1500)

ΙΙΙ. Είναι η κυβερνητική πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ μια αξιόπιστη εναλλακτική για την διακυβέρνηση της χώρας;

Εσείς προσωπικά θα λέγατε ότι o ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί μια αξιόπιστη εναλλακτική για την διακυβέρνηση της χώρας;Σύνολο ερωτηθέντων (Ν=1500)

ΙV. Αξιολόγηση της αντιπολιτευτικής τακτικής του ΣΥΡΙΖΑ

Ποια από τις παρακάτω φράσεις σας εκφράζει καλύτερα ως προς την αντιπολίτευση που ασκεί ο ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνησηΣύνολο ερωτηθέντων (Ν=1500)


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ