Γαλλία: Εξαρθρώθηκε ένα δίκτυο χιλιάδων πλαστών υγειονομικών πάσων


Γαλλία: Το κέρδος από την παράνομη δράση του δικτύου εκτιμάται στα 2 εκατομμύρια ευρώ

Ένα δίκτυο που κατασκεύασε μεταξύ 5000 και 10.000 πλαστά υγειονομικά πάσα, με κέρδη που υπολογίζονται σε 2 εκατομμύρια ευρώ, εξαρθρώθηκε εν μέρει, στις αρχές Δεκεμβρίου στη Γαλλία, στο Μετς (ανατολικά), μετέδωσε σήμερα το Γαλλικό Πρακτορείο επικαλούμενο μια πηγή προσκείμενη στην υπόθεση.

Ένα ζευγάρι τέθηκε υπό κράτηση στις αρχές Δεκεμβρίου, διευκρίνισε αυτή η πηγή. Η έρευνα, την οποία συντονίζει η εισαγγελία του Παρισιού, συνεχίζει προκειμένου να εντοπιστούν κι άλλοι συμμετέχοντες στο δίκτυο.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της έρευνας, τα μέλη του δικτύου κατάφεραν να αποκτήσουν πρόσβαση στους κωδικούς φαρμακοποιών και να φτιάχνουν υγειονομικά πάσα εξ ονόματος αυτών των επαγγελματιών υγείας.

Μεταξύ 5.000 και 10.000 συνολικά, με κέρδος που εκτιμάται στα 2 εκατομμύρια ευρώ, σύμφωνα με την προσκείμενη στην υπόθεση πηγή.

Ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας Ζεράλ Νταρμανέν ανακοίνωσε χθες το άνοιγμα 400 ερευνών για την εξάρθρωση δικτύων πλαστών υγειονομικών πάσων και τη σύλληψη περίπου 100 ατόμων.

Οι συλλήψεις αυτές στοχεύουν χρήστες και δίκτυα διακινητών, σύμφωνα με το περιβάλλον του.

Σύμφωνα με το υπουργείο, κυκλοφορούν στη Γαλλία 110.000 πλαστά υγειονομικά πάσα, από τη θέσπιση του μέτρου το καλοκαίρι.

Πηγή: Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρατκορείο Ειδήσεων

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ