Κορωνοϊός: Εμβολιασμένοι που νόσησαν έχουν σούπερ ανοσία

Η λοίμωξη Covid-19 που προκαλεί ο κορωνοϊός και ο εμβολιασμός είναι ο συνδυασμός που προκαλεί «σούπερ» ανοσία! Αυτό δείχνει μια νέα έρευνα Αμερικανών επιστημόνων.

Κορωνοϊός και εμβόλιο για τεράστια ανοσία

Οι λοιμώξεις από Covid-19 που συμβαίνουν σε εμβολιασμένους βελτιώνουν στη συνέχεια σημαντικά την ανοσιακή απόκριση του οργανισμού έναντι διαφόρων παραλλαγών του κορωνοϊού.

Η μικρή εργαστηριακή μελέτη βρήκε ότι τα αντισώματα στα δείγματα αίματος όσων εμβολιασμένων είχαν μολυνθεί στη συνέχεια από τον κορονοϊό ήταν τόσο πολύ περισσότερα σε αριθμό όσο και πιο αποτελεσματικά από άποψη ικανότητας εξουδετέρωσης του κορονοϊού. Σε ποσοστό έως κατά 1.000%. Σε σχέση πάντα με τα αντισώματα που έχουν δημιουργηθεί δύο εβδομάδες μετά τη δεύτερη δόση του εμβολίου Pfizer/BioNTech.

Οι ερευνητές είχαν επικεφαλής τον επίκουρο καθηγητή Μοριακής Μικροβιολογίας και Ανοσολογίας Φικάντου Ταφέσε της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Υγείας και Επιστήμης του Όρεγκον. Κι έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο αμερικανικό ιατρικό περιοδικό JAMA.
Ανέφεραν ότι κάθε έκθεση στον κορωνοϊό μετά τον εμβολιασμό ενισχύει την απόκριση του ανοσοποιητικού συστήματος σε επόμενες εκθέσεις ακόμη και απέναντι σε νέες παραλλαγές. Κάτι που πιθανώς αφορά και την Όμικρον.

Η μελέτη συνέκρινε δείγματα αίματος από 52 ανθρώπους με μέση ηλικία 38 ετών που είχαν εμβολιαστεί όλοι με Pfizer/BioNTech. Από αυτούς, οι μισοί (26) είχαν στη συνέχεια ήπια λοίμωξη Covid-19 (οι δέκα λόγω παραλλαγής Δέλτα). Τα αποτελέσματα δείχνουν ότι μία λοίμωξη εμβολιασμένου γεννά ισχυρή ανοσιακή απόκριση απέναντι στη Δέλτα. Και αυτή η «απάντηση» μπορεί να αποδειχθεί άκρως αποτελεσματική και έναντι άλλων παραλλαγών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here