Βαρουφάκης: Ο Μητσοτάκης επικαλείται την επιστήμη όταν τον συμφέρει


Ο Γιαννης Βαρουφάκης έκανε λόγο για «ένα πρωθυπουργό που επικαλείται την επιστήμη όταν τον συμφέρει»

Επίθεση σε κυβέρνηση και αντιπολίτευση έκανε από το βήμα της Βουλής κατά τη συζήτηση για τον προϋπολογισμό ο γενικός γραμματέας του Μέρα25 Γιάννης Βαρουφάκης.

«Θα σηκωθεί ο κύριος Μητσοτάκης από αυτό το βήμα να κοιτάξει 361.000 πολίτες που είναι γραμμένη στον ΟΑΕΔ και να τους πει δεν είστε άνεργοι γιατί ΕΛΣΤΑΤ θεωρεί ότι 361.000 άνθρωποι μας δεν είναι άνεργοι. Γι’ αυτό ο κύριος Σκυλακάκη ζητάει να τον δοξάσουμε. Καταγγέλλω τον πρωθυπουργό και το οικονομικό επιτελείο για περαιτέρω βασανισμό των ήδη βασανισμένων αριθμών της ΕΛΣΤΑΤ», είπε ο κ. Βαρουφάκης.

Μάλιστα, επιτέθηκε και στον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, λέγοντας: «Όσο για τον κύριο Τσίπρα τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης τι να πω; Τις προάλλες τον εξανάγκασε ο πρωθυπουργός να ψελλίσει ότι δεν αμφισβητεί την αξιοπιστία των αριθμών της ΕΛΣΤΑΤ. Τι άλλο να κάνει από τη στιγμή που ο ίδιος και η κυβέρνηση του παρέδωσαν την ΕΛΣΤΑΤ στην τρόικα; Η συνθηκολόγηση προ εξαετίας επέτρεψε σε αυτούς τους κύριους και τις κυρίες να κουνάνε το δάχτυλο στον ελληνικό λαό την ώρα που τον παραπλανούν και τον λεηλατούν».

Ο Γιαννης Βαρουφάκης έκανε λόγο για «ένα πρωθυπουργό που επικαλείται την επιστήμη όταν τον συμφέρει», ενώ -όπως είπε- «όταν δεν τον συμφέρει, θυμώνει, προσποιείται ότι οι μελέτες των δικών του επιστημόνων δεν υπήρξαν, γιατί ο κύριος Μητσοτάκης συμπεριφέρεται ως εάν οι κανόνες της επιστήμης δεν τον αφορούν. Σαν να μην ισχύουν για εκείνον οι κανόνες της οικονομίας».

Ο κ. Βαρουφάκης αμφισβήτησε και τα νούμερα του πληθωρισμού, ενώ υποστήριξε ότι θα κλείσουν δεκάδες επιχειρήσεις από χρέη που θα δημιουργήσουν στη ΔΕΗ. «Την ίδια ώρα η εταιρία Μητσοτάκης ΑΕ τρώει με χρυσά κουτάλια» ανέφερε και συμπλήρωσε:

«Το 82% των Ελλήνων δεν έχουν ούτε 1 € αποταμίευσης. Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα της ΓΣΕΒΕΕ το 43,4% του ελληνικού λαού, η σύνταξη του και μισθός του τελειώνει την 19η ημέρα κάθε μήνα, σύμφωνα με την ΑΑΔΕ 1.316.000 άνθρωποι έρχονται αντιμέτωποι σήμερα με αναγκαστικά μέτρα είσπραξης, σύμφωνα με την Γιούροστατ το 2019 πριν αρχίσει η πανδημία το κατά κεφαλήν εισόδημα στη χώρα μας σε όρους αγοραστικής δύναμης ήταν το 66% του ευρωπαϊκού μέσου όρου. Πέρυσι όλη Ευρώπη υπέφερε από την πανδημία αλλά εμάς μεγάλωσε η απόσταση από το μέσο όρο και από το 66% πέσαμε στο 62 %. Μόνο η Βουλγαρία ήταν χειρότερα αλλά ακόμα και η Βουλγαρία είχε άνοδο από το 52% στο 55%. Αυτή είναι η πραγματικότητα και όχι αυτή που βιώνει ο κύριος Μητσοτάκης».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ