Μαλβίνα Κάραλη: Αφιέρωμα στην εμβληματική δημοσιογράφο είχε ο Σάκης Ρουβάς και η εκπομπή Idols

Η σειρά ντοκιμαντέρ Idols ολοκληρώθηκε, με παρουσιαστή τον Σάκη Ρουβά και με αφιέρωμα στην εμβληματική δημοσιογράφο και παρουσιάστρια, Μαλβίνα Κάραλη.

Μια θαρραλέα, εκκεντρική και αντιδραστική προσωπικότητα, ένα σύμβολο της διαφορετικότητας, πάντα αντισυμβατική και ευφυής, χειμαρρώδης και με καυστικό χιούμορ. Έχει μείνει βαθιά χαραγμένη στη μνήμη όλων μας ακόμη και σήμερα ως μια επαναστάτρια, που δεν συμβιβάστηκε με τίποτε και με κανέναν.

Η Μαλβίνα, που όλοι την αναγνωρίζουν με το μικρό της όνομα, έφυγε από τη ζωή πρόωρα σε ηλικία μόλις 50 ετών.

Έκανε τρεις γάμους και απέκτησε τρία παιδιά:

  • με τον Βαγγέλη Κάραλη
  • με τον σκηνογράφο Γιώργο Πάτσα
  • και με τον συγγραφέα Διονύση Χαριτόπουλο

Ο εκδότης βιβλίων και ραδιοφωνικός παραγωγός, Γεώργιος Χρονάς, μίλησε για την γνωριμία τους και την περίοδο που έμαθεί ότι ήταν άρρωστη: “Κατά σύμπτωση ήμουν και στην τελευταία της εκπομπή, πριν φύγει για τη Νέα Υόρκη. Ήρθαν δύο κορίτσια και την έβαφαν στην κουζίνα του σπιτιού μου, όπου έγινε το γύρισμα και είπε είμαι άρρωστη και θα φύγω στην Αμερική. Τής έλεγαν δεν έχεις τίποτα, θα συνέλθεις και θα γυρίσεις καλά. Η Λούλα Αναγνωστάκη μού είπε ότι γύρισε χωρίς νεφρά, της είχαν ρίξει πολλή ραδιενέργεια για να την κάνουν καλά και μάλλον τής τα ακύρωσαν. Είχε έρθει σπίτι μου να κάνουμε εκπομπή για τον Άγιο Βαλεντίνο.”

“Θεοποιούσε τον έρωτα και τον απομυθοποιούσε, όταν ήταν να τελειώσει. Έμοιαζαν πολύ με τον Ανδρέα στο θέμα της ατάκας. Ήταν κάτι κοινό που είχαν και ήταν χάρισμα. Ήταν χαρισματική γυναίκα. Δεν άφησε ποτέ τον εαυτό της να γίνει θύμα. Δέχτηκε πολύ μεγάλες κριτικές. Όταν ήρθε η κυβέρνηση του Σημίτη, τους έβγαζε στη σέντρα κάθε μέρα. Χρησιμοποιούσε τη φωνή και το πνεύμα του Αντρέα για να τους πει να φύγουν. Γνωριστήκαμε και από τότε κάναμε πολύ παρέα. Γέλασα που με είχε αποκαλέσει “ντάνα”. Αυτό μου το έλεγε όταν ήμασταν μαζί. Η Μαλβίνα ίσως είδε σε εμένα ένα “θύμα” της εποχής που δεν ήθελε να το κανιβαλήσει άλλο”, δήλωσε στο Idols η Δήμητρα Λιάνη Παπανδρέου.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here