ΠΟΥ εμβόλιο άδεια: Διεύρυνση εμβολίων κατά της Covid για πρόσβαση ακόμη και στις φτωχότερες χώρες


Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας εξέδωσε μια λίστα έκτακτης χρήσης (EUL) για τον NVX-CoV2373, διευρύνοντας τα επικυρωμένα από τον ΠΟΥ εμβόλια κατά του ιού SARS-CoV-2. Το εμβόλιο, που ονομάζεται Covovax TM, παράγεται από το Ινστιτούτο Ορών της Ινδίας με άδεια από τη Novavax και αποτελεί μέρος του χαρτοφυλακίου των εγκαταστάσεων COVAX, δίνοντας την ώθηση που απαιτείται στις συνεχιζόμενες προσπάθειες εμβολιασμού περισσότερων ανθρώπων σε χώρες με χαμηλότερο εισόδημα. Η διαδικασία EUL του ΠΟΥ αξιολογεί την ποιότητα, την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα των εμβολίων COVID-19 και αποτελεί προϋπόθεση για την παροχή του εμβολίου COVAX. Επιτρέπει επίσης στις χώρες να επισπεύσουν τη δική τους ρυθμιστική έγκριση για την εισαγωγή και τη χορήγηση εμβολίων COVID-19.

“Ακόμη και με τις νέες παραλλαγές που αναδύονται, τα εμβόλια παραμένουν ένα από τα πιο αποτελεσματικά εργαλεία για την προστασία των ανθρώπων από σοβαρές ασθένειες και θάνατο από τον SARS-COV-2”, δήλωσε η Δρ Mariângela Simão, Βοηθός Γενικός Διευθυντής του ΠΟΥ για την πρόσβαση σε φάρμακα και προϊόντα υγείας. “Αυτή η λίστα στοχεύει να αυξήσει την πρόσβαση ιδιαίτερα σε χώρες με χαμηλότερο εισόδημα, 41 από τις οποίες δεν έχουν ακόμη μπορέσει να εμβολιάσουν το 10% του πληθυσμού τους, ενώ 98 χώρες δεν έχουν φτάσει το 40%”. Το Covovax TM αξιολογήθηκε σύμφωνα με τη διαδικασία EUL της ΠΟΥ με βάση την ανασκόπηση των δεδομένων σχετικά με την ποιότητα, την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα, ένα σχέδιο διαχείρισης κινδύνου, την προγραμματική καταλληλότητα και τις επιθεωρήσεις του εργοταξίου που πραγματοποιήθηκαν από τον Γενικό Ελεγκτή Φαρμάκων της Ινδίας.

Η Τεχνική Συμβουλευτική Ομάδα για Κατάλογος Χρήσης Έκτακτης Ανάγκης (TAG-EUL), που συγκλήθηκε από τον ΠΟΥ και αποτελείται από εμπειρογνώμονες από όλο τον κόσμο, αποφάσισε ότι το εμβόλιο πληροί τα πρότυπα του ΠΟΥ για προστασία έναντι της COVID-19, ότι το όφελος του εμβολίου υπερτερεί κατά πολύ τυχόν κινδύνους και ότι το εμβόλιο μπορεί να χρησιμοποιηθεί παγκοσμίως. Το Covovax TM είναι μια υπομονάδα του εμβολίου που αναπτύχθηκε από τη Novavax και το Coalition for Epidemic Preparedness Innovations (CEPI). Απαιτεί δύο δόσεις και είναι σταθερό σε θερμοκρασίες ψυγείου 2 έως 8 °C. Το εμβόλιο χρησιμοποιεί μια νέα πλατφόρμα και παράγεται με τη δημιουργία ενός κατασκευασμένου βακουλοϊού που περιέχει ένα γονίδιο για μια τροποποιημένη πρωτεΐνη ακίδας SARS-CoV-2.

 

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ