Τάσεις MRB: Πόσο εμπιστεύονται οι Έλληνες θεσμούς, ΕΕ και χώρες όπως η Γαλλία και οι ΗΠΑ


Οι τάσεις της MRB αποτυπώνουν το βαθμό εμπιστοσύνης σε θεσμούς, ΕΕ και χώρες όπως η Γαλλία και οι ΗΠΑ

Την εμπιστοσύνη των Ελλήνων στους θεσμούς αλλά και χώρες όπως οι ΗΠΑ, η Γαλλία, η Γερμανία και η Ρωσία καταγράφουν οι τάσεις της MRB για το 2021.

Στη λίστα της MRB οι Έλληνες δείχνουν εμπιστεύονται θεσμούς όπως η οικογένεια, οι ένοπλες δυνάμεις, τα πανεπιστήμια, η δικαιοσύνη, η αστυνομία και τα μεγάλα κοινωφελή ιδρύματα ενώ στον αντίποδα βρίσκονται το ΔΝΤ, οι εργοδοτικές οργανώσεις, τα social media, τα μέσα ενημέρωσης και τα πολιτικά κόμματα.

Σε επίπεδο χωρών οι Έλληνες εμπιστεύονται περισσότερο τη Γαλλία μετά και την αμυντική συμφωνία που υπέγραψαν Κυριάκος Μητσοτάκης και Εμανουέλ Μακρόν, ενώ αντίθετα εμφανίζονται πιο δύσπιστοι απέναντι σε χώρες όπως οι ΗΠΑ, η Ρωσία, η Αγγλία, η Κίνα και η Γερμανία. Όπως είναι αναμενόμενο στο τέλος της λίστας βρίσκεται η Τουρκία με το 86,9% των ερωτηθέντων να απαντούν ότι δεν την εμπιστεύονται.

Το 73,6% απαντά, επίσης ότι νιώθει τον εαυτό του Ευρωπαίο με μόνο το 23,5% να απαντά το αντίθετο.

I. Βαθμός εμπιστοσύνης σε θεσμούς/οργανισμούς στην εξέλιξη των πραγμάτων στην Ελλάδα

Θα σας διαβάσω μία σειρά από οργανισμούς / θεσμούς. Θα ήθελα να μου πείτε πόσο εμπιστεύεστε κάθε έναν από αυτούς τους οργανισμούς / θεσμούς για την καλή εξέλιξη των πραγμάτων στη χώρα

IΙ. Βαθμός εμπιστοσύνης σε χώρες στην εξέλιξη των πραγμάτων στην Ελλάδα

Θα σας διαβάσω μία σειρά από χώρες. Θα ήθελα να μου πείτε πόσο εμπιστεύεστε κάθε μία από αυτές τις χώρες για την καλή εξέλιξη των πραγμάτων στην Ελλάδα

III. Βαθμός συμφωνίας με την άποψη «Θεωρώ τον εαυτό μου Ευρωπαίο πολίτη»

mrb_evropaios_politis.jpg
Θα ήθελα να μου πείτε πόσο συμφωνείτε ή διαφωνείτε με την άποψη «Θεωρώ τον εαυτό μου Ευρωπαίο πολίτη»Σύνολο ερωτηθέντων (Ν=1500)

Ψηφοφόροι Βουλευτικών Εκλογών Ιουλίου 2019

mrb_psifoforoi.jpg
Θα ήθελα να μου πείτε πόσο συμφωνείτε ή διαφωνείτε με την άποψη «Θεωρώ τον εαυτό μου Ευρωπαίο πολίτη»

Σύνολο ερωτηθέντων (Ν=1500)


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ